Ministrul Muncii anunţă consultări cu ONG-uri pe tema condiţiilor din azile

T.B.
Miscellanea / 10 iulie 2023

Ministrul Muncii anunţă consultări cu ONG-uri pe tema condiţiilor din azile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că luni după amiază va avea consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale , pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap, conform news.ro. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii.

"Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, se întâlneşte la ora 17, la sediul ministerului, cu reprezentanţi ai ONG-urilor reprezentative din domeniul asistenţei sociale, în vederea identificării de soluţii pentru a permite implicarea ONG-urilor în verificarea condiţiilor din centrele de vârstnici şi persoane cu handicap", a anunţat, luni după amiază, Ministerul Muncii.

Instituţia a făcut publică lista participanţilor care au confirmat prezenţa, pe aceasta regăsindu-se Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, SERA România, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Fundaţia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, CARITAS România, Arhiepiscopia Bucureştilor, World Vision România, Asociaţia Umanitară Concordia, Fundaţia GERON, Hope and Home for Children.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), una dintre organizaţiile reprezentative pentru acest domeniu, a refuzat, conform listei transmise de minister, să participe la consultările cu Marius Budăi.

De altfel, reprrezentanţii acestei ONG au cerut, duminică, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, demiterea din funcţia de ministru al Muncii a lui Marius Budăi, despre care spune că este "responsabilul moral pentru perpetuarea abuzurilor în aceste centre".

Printre motivele care stau la baza solicitării, CRJ a invocat faptul că organizaţia l-a înştiinţat pe ministrul Muncii încă de anul trecut despre încălcările drepturilor celor internaţi în centrele din judeţul Ilfov, prin cinci adrese, cu numerele 147 /07.11.2022, 65/23.02.2023, 23/26.01.2023, 33/01.02.2023.

Conform CRJ, prin adresa nr. 581/DGJ/31.03.2023 semnată de Marius Budăi, minsiterul a notificat CRJ că denunţă unilateral acordul de colaborare pentru vizitarea inopinată a centrelor rezidenţiale, motivul semnalat de ministru la punctul 3 fiind acela că "CRJ nu a blurat imaginea unor beneficiari". Organziaţia a explicat că imaginile la care se referea Budăi erau cuprinse într-o filmare încărcată în conţinutul raportului referitor la Centrul Asociaţiei Sf. Gabriel cel Viteaz, bvizată de ancheta DIICOT, şi care îi erau destinate pentru a observa maniera în care sunt "tratate" persoanele cu dizabilităţi de către furnizorul de servicii sociale licenţiat de ministerul pe care îl conducea.

"Domnul ministru Budăi şi secretarul de stat, domnul Vasilcoiu au anunţat într-o conferinţă naţională organizată la Bucureşti cu directorii DGASPC că "v-am scăpat de vizitele CRJ". Aşadar, conducerea de la cel mai înalt nivel a Ministerului Muncii nu doar că a luat act de rapoartele de monitorizare şi sesizările transmiste de CRJ dar a şi încercat oprirea în viitor a acestor activităţi, cel mai probabil cu scopul de a ascunde şi a nu permite cercetarea condiţiilor care conduc la încălcarea drepturilor omului. Pentru acest motiv, ţinând cont de activitatea organelor de cercetare penală din prezent, ne întrebăm dacă nu ar trebui cercetată şi fapta de abuz în serviciu a celor doi înalţi demnitari publici", mai notează CRJ în adresa transmisă lui Marcel Ciolacu.

Reprezentanţii organizaţiei consideră, conform documentului adresat premierului, că "dovadă că sistemul public de asistenţă socială a fost conectat cu conducerea furnizorilor de servicii sociale privaţi din judeţul Ilfov o reprezintă şi stenogramele care circulă pe internet - angajaţii încercau intimidarea şi desfiinţarea CRJ care îi deranja".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie vizate si spitalele de psihiatrie.

    Lasa consultarile , ai avut ocazia si le-ai dat cu tifla -DU-TE ACASA.

    Demisia lui Budai!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb