Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis târgul dedicat Zilei Naţionale a României

B.B.
Miscellanea /

Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis târgul dedicat Zilei Naţionale a României

Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis oficial, împreună cu secretarul de stat Emil Dumitru, târgul dedicat Zilei Naţionale a României, "Mâncăm şi trăim româneşte". Cu această ocazie, ministrul a înmânat grupurilor aplicante dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate pentru cele două produse recent recunoscute, "Cârnaţi de Pleşcoi" şi "Telemea de Sibiu", se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În acest context, ministrul a declarat: "Târgul de produse tradiţionale pe care l-am organizat în curtea Ministerului cu prilejul Zilei Naţionale a României este un mesaj simbolic pe care vrem să-l transmitem ţăranului român, fermierului român, tuturor celor care trăiesc în mediul rural, tuturor celor care pun în valoare materiile prime locale prin metode tradiţionale, care datează din timpuri străvechi. Aceste produse tradiţionale, alături de ţăranii ospitalieri şi gospodari din mediul rural, alături de tradiţiile care încă se mai păstrează şi de peisajele din satul românesc fac mult bine imaginii României şi suntem datori să susţinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lanţ scurt, unde producătorul/ procesatorul se întâlneşte direct cu consumatorul, fără intermediari. Este un concept larg răspândit în Europa, la noi mai puţin, dar credem că merită să sprijinim acest demers pentru că este o activitate, în primul rând mai sănătoasă atât pentru producătorii şi procesatorii mici cât şi pentru consumatori. Noi, Ministerul, ca şi autoritate publică susţinem acest tip de activitate, iar autorităţile locale au obligaţia să identifice produsele care pot deveni branduri locale şi să sprijine necondiţionat producătorii locali".

De asemenea, ministrul a precizat că la acest moment există 727 de produse tradiţionale înregistrate pe scheme de calitate româneşti şi 7 înregistrate pe scheme europene. Totodată, ministrul a adăugat că alte 4 produse se află deja în proces de verificare la Comisia Europeană: caşcavalul de Săveni - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata cu icre de ştiucă de Tulcea - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata tradiţională cu icre de crap - STG (Specialitate Tradiţională Garantată), plăcinta dobrogeană - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), mai precizează sursa.

Produsele tradiţionale reprezintă un adevărat brand de ţară care, pus în valoare, poate aduce beneficii economice mediului rural şi economiei naţionale. Pentru promovarea calităţii produselor din industria alimentară, MADR a elaborat şi implementează legislaţia cu privire la reţetele consacrate româneşti, acestea reprezentând standarde folosite în urmă cu mai mult de 30 de ani, care devin obligatorii pentru cei care doresc aderarea la aceasta schemă voluntară, astfel fiind garantată calitatea.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ar fi bine daca ne-ati spune si a cui ministru este! La interne, externe, ...

    De fapt nici nu conteaza, daca a trimis expres un comunicat "Redactiei", cu "R" mare!!!! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS