Ministrul Radu Oprea: "Litoralul românesc este pregătit să primească turişti; Trebuie să stăm la masa dialogului cu operatorii din turism"

T.B.
Miscellanea / 2 iulie

Ministrul Radu Oprea: "Litoralul românesc este pregătit să primească turişti; Trebuie să stăm la masa dialogului cu operatorii din turism"

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a transmis duminică despre sezonul turistic că litoralul este pregătit să primească turişti şi că dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opţiune pentru turiştii români şi străini trebuie ca împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi naţionale să stea la masa dialogului cu operatorii din turism şi cu specialiştii, conform news.ro. Starea de provizorat, lipsa predictibilităţii duce la lipsa investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism, mai spune ministrul.

"Litoralul românesc este pregătit să primească turişti. Am fost la comandamentul litoral al ANPC, unde comisarii sunt în dispozitiv de lucru pentru a supraveghea calitatea serviciilor pe care le primesc turiştii români şi străini. Prevenţia şi îndrumarea sunt foarte importante pentru mine, îmi doresc ca mediul de afaceri să găsească parteneri corecţi în reprezentanţii statului român. Corect înseamnă să fii alături de antreprenor cu sfaturi şi îndrumare, dar şi alături de consumator prin aplicarea sancţiunilor necesare atunci când regulile şi legislaţia sunt încălcate. Cred că printr-un dialog continuu şi implicare cazurile în care vor fi aplicate sancţiuni vor fi din ce în ce mai rare", a transmis ministrul Economiei, Antrantreprenoriatului şi Turismului pe Facebook.

Ministrul Radu Oprea arată că "este nevoie de colaborare şi între diversele instituţii ale statului român".

"Starea de provizorat, lipsa predictibilităţii duce la lipsa investiţiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism. Astăzi avem doar şase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag. Puţin pentru cei 245 de km de litoral. Dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opţiune pentru turiştii români şi străini trebuie ca împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi naţionale să stăm la aceiaşi masă a dialogului cu operatorii din turism, cu specialiştii pentru a avea un produs turistic vandabil şi competitiv", a spus Oprea.

"Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiştii pe litoral, acest lucru înseamnă infrastructură turistică adecvată şi raport calitate preţ competitiv. Încă avem de lucru, dar obiectivul de a avea turişti mulţumiţi trebuie să ne unească eforturile", mai spune ministrul Turismului, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Mai bine v-ati intreba de ce litoralul romanesc nu e in stare sa ofere o masa la preturi normale si totul e specula pura.

  litoralul romanesc a devenit “jepcar”…

  hai sa vorbim pe fata de “japcareala” de la litoral… 

  sunt comune si statiuni ce nu au PIB rela pe media anuala pe cat “japcareac” in 2 luni privatii si speculatorii. 

  s c c r e t 

  50 ron ciorba de vacuta pe litoralul romanesc, sau 60 ron portia de spaghete.

  La preturile acestea turistii romani prefera litoralul turcesc, grecesc, spaniol, bulgaresc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb