MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: "Pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajaţi nu sunt bani în buget"

J.P.
Politică / 18 noiembrie 2021

"Pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajaţi nu sunt bani în buget"

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că nu sunt bani în bugetul instituţiei pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajaţi, dar că se lucrează la soluţii, cea mai la îndemână fiind o rectificare bugetară, conform Agerpres.

"Pe partea de buget al Ministerului Sănătăţii, ceea ce finanţăm noi, cheltuieli de personal, avem 74.000 de angajaţi în sistemul bugetar de sănătate care trebuie să primescă salariul (...) pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca desfăşurată în noiembrie. Nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse financiare am înţeles de la Ministerul de Finanţe că există. Există soluţia legală, juridică, prin care acest lucru se rezolvă. Încă nu am depăşit o anumită limită care nu poate fi estimată sau în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă, pentru că trebuie să fim preventivi şi să nu ajungem într-o asemenea situaţie", a spus Cseke Attila, la Digi 24.

El a arătat că în rândul acestor angajaţi sunt şi cei de la Unităţile de Primiri Urgenţe, DSP-uri, serviciile de Ambulanţă, rezidenţii care sunt în sistem, unii fiind angrenaţi în lupta cu pandemia de COVID-19.

Cseke Attila a menţionat că la Ministerul de Finanţe se lucrează la soluţii pentru plata acestor salarii. "Se lucrează la acest lucru, pot să confirm, cei din Ministerul de Finanţe ne-au confirmat acest lucru, dacă există o altă soluţie juridică decât o rectificare prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătăţii pe proceduri legale (...) se lucrează la mai multe ipoteze, cea mai uşoară soluţie la îndemână e după momentul formării Guvernului printr-o rectificare bugetară", a mai adăugat Cseke Attila.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Economia lui Catu duduie... Ce gluma sinistra!

  1. N-o sa mai duduie Economia, ci Revolutia!

  UITAȚI-VĂ DRAGI ROMANI CE AM AJUNS CU ACESTI TRĂDĂTORI DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE DE LA GUVERNARE, SATANIȘTI. AȚI ÎNGROPAT TARA ÎN DATORII ȘI NU SUNT BANII. UNDE SUNT AIA 55 DE MILIARDE DE EURO ÎMPRUMUTAȚI. CE SA SPUN. A VENIT BOANGHINA ASTA ÎMPUȚITĂ CARE NEA ÎNCHIS ATITEA SPITALE ȘI NEA DISTRUS SISTEMUL MEDICAL ȘI NE SPUNE CA NU SUNT BANI PENTRU 74.000 DE ANGAJAȚI DIN SISTEMUL MEDICAL EXACT PENTRU ACEI ANGAJAȚI CARE NU VOR SA SE INJECTEZE CU OTRAVURILE LUI ANTICRIST. ARDE VAR FOCUL DE VII DE PE FATA PĂMÂNTULUI PE VOI SATANIȘTILOR, CRIMINALILOR ÎN SERIE, SLUGILE LUI ANTICRIST CA NU VREȚI SA DAȚI SALARIILE LA OAMENI CARE AU FAMILII ȘI COPII. VOI FETELEILOR, BULANGIILOR, MUIST IILOR, POPONARI LOR, HOMOSEXUALILOR, PEDOFILILOR, CRIMINALILOR ÎN SERIE, ȘTIȚI CE ÎNSEAMNĂ SA AI FAMILIE ȘI COPII. ASTA ATI PRIMIT ÎN PLIC CA LUMEA SA SE VACCINEZE CU OTRAVURILE LUI ANTICRIST. CREDEȚI CA NU O SA MAI MURITI. DRAGA REDACȚIE BURSA SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SA L CITEASCĂ TOȚI ROMANII. POPOR ROMÂN LA LUPTA. HA SA LE LUAM CAPUL DE LA BRAU ȘI SA SCĂPĂM DE ACEȘTI CRIMINALI ÎN SERIE DE LA GUVERNARE, SLUGILE LUI ANTICRIST. SA DAM FOC LA CELE 2 PALATE CA SA ARDĂ CA ȘOBOLANII. VA MULȚUMESC.

  au imprumutat 30 de mld si n-au bani ! oameni de kkt !

  Cine o fi marit salariile in sistemul medical la cote nesustebile? Oare cine, cine, cine...

  1. PSD

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb