Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sistemul este într-o perioadă critică

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Problemele din sistemul de sănătate sunt de notorietate, mai nou nici măcar autorităţile nu le mai neagă. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că, în momentul de faţă, sistemul sanitar se află într-o perioadă critică, dar speră ca această "cumpănă" să fie depăşită: "În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar. Am văzut cu toţii raportul Comisiei Europene pentru România publicat acum două săptămâni. Cred că nu am fi ajuns aici dacă medicul ar fi avut un cuvânt mai important în discuţiile strategice care s-au luat în cursul anilor în sistemul sanitar. În România am reuşit să facem excelenţă în educaţie, iar universităţile de medicină sunt un bun exemplu, dar am rămas în urmă în sistemul sanitar. Cred că îmbinarea dintre excelenţa academică şi excelenţa profesională ne va ajuta să depăşim acest moment de cumpănă".

Declaraţia lui Victor Costache a fost făcută la festivitatea de celebrare a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr T Popa din Iaşi". El este unul dintre absolvenţii acestei instituţii de învăţământ superior şi a ţinut să le mulţumească foştilor profesori care i-au marcat traseul profesional.

La eveniment au fost prezenţi şi consilierul prezidenţial Ligia Deca, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, membri ai corpului academic şi medical, parlamentari şi autorităţi locale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS