MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, UN NOU APEL CĂTRE POPULAŢIE:"Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu le forţa"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 08 octombrie 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii solicită cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie şi prevenţie în privinţa Covid-19, pentru că ne aflăm într-un moment de cumpănă, în care sistemul medical rezistă, dar nu trebuie forţat să ajungă la capacitate maximă, pentru că există riscul ca personalul medical să nu mai poată face faţă.

"La două zile de la adoptarea hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, suntem în acelaşi trend ascendent care ne aduce la un număr de 2958 de cazuri noi, depistate, infectate Sars-Cov-2 şi, în acelaşi timp, 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilaţie mecanică invazivă. (...) Revin în acest moment cu aceleaşi solicitări pe care le-am făcut şi în ultima perioadă de a respecta aceste restricţii. (...) Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale", a declarat Nelu Tătaru, ieri, la Palatul Victoria.

Ministrul de resort a mai spus că actualul moment dificil trebuie gestionat împreună de autorităţi şi populaţie. Nelu Tătaru a precizat:

"Acele 226 de unităţi suport Covid au capacitatea de a se adapta la numărul de cazuri care se adresează. Dar, repet, sunt acele capacităţi care trebuie respectate. Personalul medical este acelaşi de acum 7 luni, este acelaşi care a primit şi 200 de cazuri pe zi, care primeşte şi 3000 de cazuri pe zi. Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună. Avem un mesaj pentru corpul medical care, deşi obosit, în continuare este acolo şi va da acea asistenţă medicală, dar, avem, în acelaşi timp şi un mesaj, pentru populaţie: haideţi să respectăm acele reguli!".

Referitor la personalul medical, ministrul Sănătăţii a menţionat că există medici şi asistente care sunt infectaţi, că respectivul personal se expune în momentul tratării persoanelor infectate şi că, dacă în acest moment spitalele din Capitală încă fac faţă situaţiei, în cazul creşterii numărului persoanelor infectate autorităţile vor fi nevoite să folosească toate capacităţile existente şi în spitalele din provincie. Nelu Tătaru a mai spus că, în acest moment, la nivelul ţării există 226 de spitale de suport Covid.

"În aceste 226 de spitale de suport Covid avem 1050 de paturi de terapie intensivă complet utilate. În acest moment avem 612 persoane în aceste spitale pe paturi de terapie intensivă. Dacă noi încercăm să vedem această capacitate, atunci vom ajunge ca personalul să fie cel care să dea dovada că poate susţine această capacitate", a declarat ministrul de resort.

Un număr de 2958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ieri, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, conform informaţiilor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Desființate : și-așa suntem SETAȚI pe selecția NATURII.... BINGOOOOO !!!

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro