Abonament gratuit

MINISTRUL SPORTULUI: Sute de sportivi cu perfomanţe nu şi-au primit premiile câştigate la competiţii

B.B.
Miscellanea /

Sute de sportivi cu perfomanţe nu şi-au primit premiile câştigate la competiţii

Ministrul Sportului şi Tineretului, Ionuţ Stroe, a declarat la Craiova, că sute de sportivi cu performanţe extraordinare nu şi-au primit sumele de bani corespunzătoare premiilor câştigate la competiţii, iar în momentul de faţă bugetul alocat acestor premieri este unul incomparabil mai mic decât necesarul evaluat la începutul anului, însă se vor găsi soluţii.

"Mi-au fost sesizate aspecte care ţin de întârzieri în ceea ce priveşte plata premierii. Am aflat despre acest subiect din prima zi în care am ajuns la Ministerul Sportului. Pot să vă spun că sunt sute de sportivi cu performanţe extraordinare care nu au primit banii, care aşteaptă premiile, iar în momentul de faţă bugetul alocat acestor premieri este unul incomparabil mai mic decât necesarul evaluat la începutul anului. Vom găsi soluţii, bineînţeles, iar în scurt timp veţi vedea modul în care s-a construit acest sistem de premiere. Fac referire la sume, la prioritizări, pentru că nu toate sporturile au relevanţă şi la restanţele existente. Am premiat, în prima zi la minister, sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo care aşteptau banii de luni de zile. Problema are un caracter amplu şi mi-aş dori să modificăm hotărârea de Guvern care din punctul meu de vedere este uşor nedreaptă, iar când spun nedreaptă mă gândesc la a stabili anumite priorităţi, a stabili şi a clasifica tipurile de competiţii", a spus Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai spus că sportul de masă, care înseamnă educaţie, formare, rigurozitate şi sănătate, din păcate, în România nu există şi nu se poate dezvolta fără un parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi fără baze sportive. "Nu există pentru că dacă vă uitaţi, pornind de la cele mai fragede vârste până la cei care încă pot să facă mişcare fizică, nu o fac. Să spunem că în şcoli există jumate de clasă scutită la sport, iar cealaltă jumătate preferă să facă ore suplimentare la matematică?! Să spunem că nu avem competiţii şcolare?! Că avem cluburi sportive care plătesc cinci antrenori la tenis sportiv?! Aceasta este realitatea în România. Şi sportul de masă ar trebui să devină o prioritate pentru oricine, ţine de sănătatea oricărui popor. Nu pot să dezvolt sportul de masă dacă nu am un partener în Ministerul Educaţiei, dacă nu am baze sportive pe care să le pun la dispoziţia celor care vor să practice sport. Aceste lucruri trebuie rezolvate. Nu sunt foarte complicate lucrurile, însă trebuie să schimbăm educând", a mai afirmat Ionuţ Stroe.

Ministrul Tineretului s-a oferit să fie al doilea consilier pe sport al ministrului Educaţei. "Mă bucur că ministrul Educaţiei deja şi-a luat un consilier pe sport. Mă ofer să fiu al doilea. Vă asigur că veţi vedea paşi concreţi în viitor. Nu este o poezie. Am vorbit şi în vederea accesării fondurilor europene pentru strategia politicilor publice destinate sportului şi tineretului", a declarat Stroe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie