MIPE:120 de comune şi oraşe vor primi finanţări pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online

S.B.
Miscellanea / 03 august

120 de comune şi oraşe vor primi finanţări pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online

Un număr de 120 de comune şi oraşe vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete şi echipamente IT necesare învăţământului online, destinate elevilor şi cadrelor didactice din preuniversitar, printr-un proiect derulat şi finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, informează Agerpres.

"Educaţia capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noştri. Nu mai putem concepe şcoala în afara tehnologiei. Perioada în care furnizarea actului educaţional cu prezenţa fizică în şcoli a fost restricţionat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educaţie digitală. Este absolut necesar să identificăm resurse pentru asigurarea în toate unităţile de învăţământ a infrastructurii digitale adecvate. Reformele şi investiţiile propuse în PNRR vor acoperi intervenţii similare acolo unde nu au fost încă realizate. Îmi doresc ca fiecare elev să aibă acces la tehnologii noi, care să îi permită să se adapteze schimbărilor permanente ale societăţii", a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, cele 120 de comune şi oraşe care vor primi fondurile nerambursabile sunt eligibile în Apelul 2 de proiecte din cadrul Acţiunii 2.3.3 destinată îmbunătăţirii conţinutului digital şi infrastructurii TIC sistemice, asistenţa financiară nerambursabilă, prin intermediul POC.

În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanţate 515 proiecte.

Reprezentanţii MIPE precizează că, iniţial, în urma procesului de evaluare, bugetul prevăzut pentru învăţământul preuniversitar a fost epuizat după selectarea pentru finanţare a 318 de proiecte, alte 77 de proiecte fiind incluse în lista de rezervă.

Ca urmare a faptului că la bugetul dedicat finanţării pentru instituţiile de învăţământ superior au fost înregistrate economii în valoare de 37.837.552,97 de euro (echivalentul a 179.891.042,15 lei), MIPE a decis utilizarea acestei sume pentru finanţarea proiectelor depuse de unităţile de învăţământ preuniversitar şi unităţi administrativ-teritoriale din regiuni rurale şi urbane, respectiv 79 de proiecte din regiunile rurale (o parte din lista de rezervă şi o parte nou evaluate) şi 41 de proiecte din regiunile urbane din lista de rezervă.

În acest sens, a fost aprobat un corrigendum la Ghidul Solicitantului şi, în cel mai scurt timp, va demara contractarea, în ordinea depunerii proiectelor şi cu respectarea criteriilor de eligibilitate şi de selecţie stipulate în ghid, notează MIPE.

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro