MIPE: 160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte

F.D.
Miscellanea / 24 noiembrie

160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte

Aproximativ 160.000 de copii din medii defavorizate, care deţineau carduri, au primit deja sprijinul de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte în această toamnă, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). De asemenea, au fost emise alte peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari, acestea urmând a fi livrate inspectoratelor şcolare judeţene, potrivit News.ro.

"După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preşcolari şi elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi", a transmis, miercuri seară, MIPE.

De sprijinul de 500 de lei beneficiază copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei) şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

"Continuăm să acţionăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei celei mai expuse riscului de sărăcie. Am reuşit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 160.000 de preşcolari şi elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin", a declarat ministrul Marcel Boloş.

Anul acesta, prin Schema naţională de sprijin pentru elevii cei mai defavorizaţi prevăzută de OUG nr. 133/2020 vor primi ajutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte 405.000 preşcolari şi elevi, faţă de 245.000 beneficiari în anul şcolar precedent.

Pentru copiii deveniţi eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pot fi utilizate numai la unităţile cu care emitenţii cardurilor au contracte de afiliere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro