MIPE:216 milioane euro fonduri europene pentru sistemul de transport energie termică din Bucureşti

S.B.
Miscellanea / 28 mai

216 milioane euro fonduri europene pentru sistemul de transport energie termică din Bucureşti

O investiţie de 216 milioane euro din fonduri nerambursabile, vizând modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Capitală, a fost aprobată de Comisia Europeană, a anunţat vineri Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, informează Agerpres.

"Proiectul care stă la baza investiţiei este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi prevede înlocuirea a 211,94 km conducte (echivalentul a 105,97 km sistem de transport), astfel încât să fie remediată problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din volumul de căldură (de la sursă la consumator) cu ajutorul unui nou sistem de detectare a scurgerilor", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil şi accesibil, sporind eficienţa energetică a reţelei pentru o mai bună calitate a vieţii locuitorilor şi a aerului datorită unei reduceri substanţiale a gazelor arse. Totodată, se asigură şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Am clarificat cu Comisia Europeană ultimele detalii legate de impactul asupra mediului. Mulţumesc colegilor de la POIM care au muncit pentru acest proiect. Primăria Bucureşti trebuie să se apuce de treabă rapid pentru a finaliza proiectul în 2023", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

La rândul său, comisarul pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, a afirmat că această investiţie a UE în modernizarea unei infrastructuri esenţiale pentru capitala României "este un exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi obiectivele Green Deal şi care ţin de schimbările climatice."

Sistemul de transport al energiei termice din Bucureşti este unul dintre cele mai extinse din lume, furnizând căldură şi apă caldă pentru peste 1,2 milioane persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro