MIPE:Peste 84 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov

S.B.
Miscellanea / 18 martie 2022

Peste 84 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă vineri, că un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov a fost aprobat de Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectuluidepăşeşte84 de milioane de euro, informează news.ro.

"Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în valoare de 84,26 milioane euro, a fost aprobat de Comisia Europeană", anunţă, vineri, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investiţii de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în 24 unităţi administrativ-teritoriale: 18 în judeţul Sibiu şi 6 în judeţul Braşov.

"Le mulţumesc colegilor din echipa Autorităţii de Management POIM, precum şi beneficiarului. Efortul nostru conjugat ne-a făcut să ajungem în acest moment al aprobării proiectului de către Comisia Europeană. Acum a fost aprobată prima etapă a proiectului. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 220 milioane euro, diferenţa urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă 2021-2027", a declarat Cristian Roman, secretar de stat în cadrul MIPE.

Proiectul aprobat de Comisia Europeană va duce la creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane şi va asigura alimentarea cu apă potabilă a populaţiei prin: reabilitarea sursei de apă; reabilitarea şi extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru staţiile de clor şi staţiile de pompare; reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile; reabilitarea şi extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate; staţie de epurare nouă/reabilitată; sisteme de supraveghere şi control SCADA şi tratarea şi recuperarea nămolului deshidratat.

Vor beneficia de investiţiile în alimentarea cu apă 214.293 locuitori, iar de cele aferente infrastructurii de apă uzată - 55.993 locuitori echivalenţi.

În judeţul Sibiu vor beneficia de investiţiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri: Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie, Sadu, Răşinari, Roşia, Sura Mică, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Şura Mare, Slimnic, Sălişte, Tilişca, Avrig, Racoviţa, Roata, Consiliul Judeţean Sibiu.

În judeţul Braşov vor beneficia: Făgăraş, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Judeţean Braşov.

Proiectul este implementat de SC Apă Canal Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb