Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MIRCEA DIACONU: Cotroceni este un palat regal, nu este potrivit pentru Preşedinţie

D.V.
Politică /

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu, susţinut de către Pro România şi ALDE, a declarat marţi, la Timişoara, că dacă va deveni preşedinte, nu va intra nicio oră în Palatul Cotroceni şi va cere Guvernului să îi găsească un alt sediu.

"Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte", a afirmat Mircea Diaconu.

În altă ordine de idei, el a afirmat că lista sa conţine multe priorităţi, dar esenţială va fi încercarea sa de a explica instituţiilor fundamentale ale statului, "cu legea în mână, care sunt competenţele, limitele şi frontierele de competenţă".

"Ne aflăm astăzi în situaţia în care au intrat unele peste altele şi nu mai ştie nimeni unde este frontiera între competenţe. (...). Principalul lucru pentru mine este respectarea legalităţii, ceea ce înseamnă ordinea de drept. Ce scrie, aceea respectăm, începând cu Constituţia. Mereu, cineva spune că Constituţia este proastă şi trebuie să o schimbăm. Constituţia trebuie să o respectăm aşa cum este câtă vreme este în vigoare, iar preşedintele este chemat să garanteze aplicarea Constituţiei", a adăugat Diaconu.

Totodată, el a afirmat că preşedintele trebuie să fie nepartizan şi nepolitic şi a fost "o nenorocire" faptul că România a avut în ultimele decenii preşedinţi care au intervenit ca să schimbe miniştri şi premieri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta-i dus rau cu pluta.Ca sa faci asta te costa,poate 100 mil.€!!!

    MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIAAAAAAA...!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie