Mircea Macovei a demisionat din funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava

A.M.
Miscellanea / 24 aprilie 2020

Mircea Macovei

Mircea Macovei

Mircea Macovei a demisionat din funcţia de director medical la Spitalul Judeţean Suceava, în condiţiile în care reîntoarcerea sa în funcţie era controversată , iar posibilitatea ca el să ocupe în continuare postul era puţin probabilă, date fiind reacţiile premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru.

Informaţia privind demisia lui Macovei a fost conformată vineri dimineaţă de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat joi seara, la Arad, că Mircea Macovei nu poate reveni în funcţia de director medical pe care a ocupat-o.

"La Suceava nu va fi preluat managementul din nou. Avem management militar. S-a reîntors din concediu directorul medical, dar având în vedere că este în continuare o anchetă în desfăşurare, chiar dacă este in rem, ştim exact ce s-a întâmplat cu acele testări, când au fost amânaţi mii de oameni pentru testare. O să am o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu poate acest domn să revină, noi am suspendat contractul managerului atunci şi am schimbat echipa managerială cu altă echipă. Chiar dacă s-a întors, nu poate fi acceptată calitatea lui de director medical, se poate întoarce ca profesionist, ca medic în acest spital, dar nu ca director medical", a declarat Nelu Tătaru.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, Mircea Macovei, urma să revină la serviciu joi, după ce s-a vindecat de COVID-19, potrivit Monitorul de Suceava. Managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat că doctorului Macovei i se termină joi concediul medical, "are teste negative şi este apt de muncă".

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Ionel Oprea a spus, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că din punct de vedere legal trebuie luat în considerare faptul că doctorul Macovei a ocupat postul în baza unui concurs, iar absenţa a fost datorată bolii.

Directorul medical Mircea Macovei a fost acuzat că a chemat la spital toţi angajaţii, pentru o şedinţă, indiferent dacă erau suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus.

Joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban a precizat că nu este de acord cu revenirea în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava a doctorului Mircea Macovei.

"Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, o spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a susţinut Orban, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. inca un succes marca somerul!!...iesteeeeeeeeee maaaaaaaaa.....

    Spaima VĂZDUFULUI... ULUI.... ULUI...

    În România sunt 2 cuvinte care nu se întâlnesc niciodată. Primul este ONOARE și al doilea DEMISIE. De aici tragem anumite concluzii despre caracterul nostru. Nimeni nu se consideră vinovat niciodată de nimic, oricât de grave ar fi consecințele deciziilor sale. Toți se simt persecutați. Din păcate caracterul nostru nu va fi schimbat niciodată, nici măcar de Covid19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro