Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Mişa, îndepărtat din fruntea direcţiei privind marii contribuabili

I.Ghe
Ziarul BURSA #Politică /

Ionuţ Mişa, fost ministru de Finanţe şi apoi fost preşedinte al ANAF a fost înlocuit de la Direcţia de Administrare a Marilor Contribuabili, în locul său fiind adusă Laura - Nicoleta Nasta, fost adjunct la colectare persoane juridice în cadrul Administraţiei sector 1 a finanţelor publice Bucureşti.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat că Ionuţ Mişa a fost demis din cauza unor criterii profesionale, "aceleaşi care au stat şi la baza înlocuirii sale din funcţia de preşedinte al ANAF".

Este o nouă retrogradare din funcţie a fostului şef al ANAF de către actualul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu care Ionuţ Mişa a avut mai multe dispute pe parcursul anului trecut din cauza gradului de colectare a impozitelor şi taxelor la bugetul de stat şi cu privire la combaterea evaziunii fiscale.

Ministrul de resort a declarat în octombrie 2018: "Pentru Ionuţ Mişa, planul de încasări este principalul element de care depinde soarta preşedintelului ANAF. Am spus-o foarte clar şi public. N-am glumit. Am spus-o şi în Guvern, la rectificare, că rectificarea se bazează pe felul în care planul de încasări la ANAF se respectă".

Teodorovici şi Mişa s-au mai contrat public, în vara lui 2018, pe tema banilor care trebuiau recuperaţi pe casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohann-is. Iniţial, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută este de peste două milioane de lei şi că a cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Şeful ANAF Ionuţ Mişa a replicat atunci imediat, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

Din cauza neînţelegerilor dintre cei doi şi a dorinţei lui Teodorovici de a diminua numărul funcţionarilor din cadrul ANAF, la începutul anului 2019, ministrul Finanţelor Publice a solicitat demiterea lui Ionuţ Mişa de la conducerea respectivei instituţii publice. După demiterea lui Mişa, preşedinte al ANAF a devenit Mihaela Triculescu, care a ocupat acest post în perioada 30 ianuarie - 3 iunie, fiind înlocuită de Mirela Călugăreanu, fost preşedinte al ANAF pe vremea guvernului Mihai Tudose.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie