Misavan a investit 7 milioane de euro într-un depozit logistic din Iaşi

S.B.
Companii / 26 ianuarie

Misavan a investit 7 milioane de euro într-un depozit logistic din Iaşi

Producătorul şi distribuitorul ieşean de produse profesionale de curăţenie şi dezinfecţie a finalizat un proiect de mare anvergură, demarat în urmă cu 18 luni, şi va inaugura, în luna februarie, un depozit logistic amplasat în Parcul Industrial Miroslav, din judeţul Iaşi, potrivit unui comunicat al companiei, remis redacţiei.

Investiţia totală este de 7 milioane de euro şi a fost necesară deoarece compania şi-a propus, prioritar, să fie mult mai aproape de clienţii săi şi de a-i deservi mult mai eficient, având în vedere toate modificările de business impuse de declanşarea pandemiei de coronavirus acum doi ani.

La scurt timp după ridicarea stării de urgenţă, în iunie 2020, compania Misavan a început demersurile pentru a obţine autorizaţiile necesare pentru construcţia depozitului logistic, iar şantierul propriu-zis a fost deschis un an mai târziu. După 18 luni de muncă intensă şi un efort financiar de 7 milioane de euro (fonduri alocate atât pentru construcţia propriu-zisă, cât şi pentru asigurarea stocurilor de marfă necesare desfăşurării activităţii), depozitul din Parcul Industrial Miroslav va fi funcţional începând din luna februarie 2022. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi va cuprinde, pe lângă zona de depozitare, şi sediul companiei Misavan.

"Pandemia de Covid19 a create mari probleme economice, iar lanţurile logistice au fost destul de afectate şi nu doar pe termen scurt, în timpul carantinei din primăvara anului 2020, aşa cum se estima iniţial. Aceste probleme au persistat în 2021 şi, din păcate, este posibil să continue şi anul acesta. De aceea, decizia noastră de a construi un depozit logistic a fost una inspirată, mai ales că strategia noastră de business se bazează pe ideea adoptării lanţurilor scurte de aprovizionare şi de a ne deservi clienţii cât mai rapid", explică Ciprian Otea, director general Misavan.

Procesul de încărcare al depozitului începe luna viitoare şi va fi finalizat în aprilie, soluţia tehnică aleasă de compania Misavan fiind aceea de depozitare densă, capacitatea maximă fiind de 4.700 de locuri de paleţi. Odată funcţional, depozitul din Parcul Industrial Miroslav va aduce toată logistica Misavan in house şi va deservi toate cele 12 filiale ale companiei din ţără.

"Vrem să îmbunătăţim procesul şi timpii de livrare a produselor, iar stocul de marfă să fie actualizat săptămânal, în condiţiile în care până acum era actualizat la două-trei sau chiar patru săptămâni, în anumite cazuri. Obiectivul nostru este să fim cât mai aproape de clienţi, atât ca timp de livrare, cât şi geografic, motiv pentru care se impunea existenţa unui depozit propriu şi scurtarea timpului de livrare. Doar anul trecut, spre exemplu, peste 10.000 de companii au ales Misavan ca furnizor pentru produsele lor de curăţenie", spune Ciprian Otea.

Ultima fază a proiectului din Parcul Industrial Miroslav se va încheia în a doua parte a anului, când vor fi finalizate lucrările la zona de birouri şi se va muta aici şi sediul central al companiei Misavan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro