Avioane aliate pe cerul României

MISIUNI DE POLIŢIE AERIANĂ, ÎN CONTEXTUL RĂZBOIULUI DIN UCRAINAAvioane aliate pe cerul României

GEORGE MARINESCU
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 27 februarie 2022

După declanşarea conflictului militar din Ucraina, în mai multe zone din ţara noastră cetăţenii au observat o intensificare a activităţii aeriene din partea forţelor aliate. Acest lucru a putut fi observat ieri şi astăzi, chiar şi în Bucureşti. Conform unui comunicat de presă al Forţelor Aeriene Române, "în prezent piloţii militari din ţara noastră execută alături de militari din forţele aeriene ale Italiei, Germaniei şi Statelor Unite, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional".

"Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române, cele italiene, americane şi germane. Poliţia aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei. Misiunea principală a serviciului de luptă-poliţie aeriană este apărarea spaţiului aerian naţional, prin interceptarea aeronavelor care pătrund pe teritoriul naţional fără autorizaţie, din diverse motive", arată Forţele Aeriene Române în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că marţi, 1 martie, se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ de Poliţie Aeriană Întărită, la Mihail Kogălniceanu.

"Militarii aliaţi care execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită împreună cu militari ai Forţelor Aeriene Române în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu vor fi vizitaţi în aceeaşi zi de şefii Forţelor Aeriene din Germania, Italia şi România. Cu acest prilej, de la ora 12.00, se va desfăşura o activitate demonstrativă privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Germane, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române. În executarea acestui exerciţiu este inclusă şi interceptarea unei aeronave «ţintă», reprezentată de un avion de transport C - 27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul Baza 90 Transport Aerian Otopeni - Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi, ulterior, pe traiectul Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu - Baza 86 Aeriană «Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă» - Baza 90 Transport Aerian Otopeni", se precizează în comunicatul citat.

La finalul exerciţiului, după aterizarea în Baza 86 Aeriană de la Feteşti, va fi organizat un eveniment dedicat mass-media constând într-o expoziţie statică şi oportunităţi pentru interviuri cu militari români şi americani.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro