Mission Liberation: Rusia va fi invitată la festivităţile dedicate Debarcării aliaţilor în Normandia, dar nu Putin

R.S.
Internaţional / 16 aprilie

Mission Liberation: Rusia va fi invitată la festivităţile dedicate Debarcării aliaţilor în Normandia, dar nu Putin

Rusia va fi invitată la festivităţile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia (Franţa) la începutul lunii iunie, dar nu şi preşedintele său, Vladimir Putin, din cauza "războiului de agresiune" rusesc în Ucraina, a anunţat astăzi Mission Liberation, care organizează evenimentul.

"Având în vedere circumstanţele (ofensiva rusă în Ucraina), preşedintele Putin nu va fi invitat să ia parte la comemorările debarcării din Normandia", au precizat organizatorii, conform AFP.

"Rusia va fi, totuşi, invitată să fie reprezentată, pentru ca importanţa angajamentului şi a sacrificiilor poporului sovietic, precum şi contribuţia sa la victoria din 1945, să fie onorată", a adăugat Mission Liberation.

Nu au fost oferite detalii cu privire la nivelul la care Rusia ar putea fi reprezentată la aceste comemorări din Normandia, în nord-vestul Franţei.

Vladimir Putin a fost invitat la celebrările celei de-a 70-a aniversări din iunie 2014, în pofida anexării Crimeei cu trei luni înainte, în semn de recunoaştere a tributului greu plătit de Rusia în lupta împotriva nazismului.

Preşedintele rus şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko au vorbit pentru prima dată la acea vreme, în plină revoltă pro-rusă în estul Ucrainei, pe care Occidentul a acuzat Moscova că a încurajat-o şi chiar că a orchestrat-o în mod direct.

Întâlnirea, la care au participat preşedintele francez şi cancelarul german de la acea vreme, Francois Hollande şi Angela Merkel, a deschis calea unor discuţii între cele patru ţări, în aşa-numitul format "Normandia", pentru a încerca să găsească o ieşire la criza ucraineană, care a continuat până la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Pe de altă parte, Vladimir Putin nu a fost invitat la cea de-a 75-a aniversare a Zilei Z, în 2019, când situaţia din estul Ucrainei s-a acutizat. El a declarat atunci că nu a fost "absolut deloc o problemă" (faptul că nu a fost invitat), iar Moscova i-a cerut Franţei să nu "exagereze" importanţa debarcării Aliaţilor, amintind cele 27 de milioane de morţi sovietici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Din punct de vedere istoric, Franţa a invitat întotdeauna la ceremonie ţările ale căror contingente au debarcat în Normandia. În trecut, invitaţia a fost extinsă şi la Federaţia Rusă", explică Mission Liberation.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb