Miza afacerii "Astra" Piteşti: cele cinci hectare din centrul oraşului

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2010

Cele două grupări care s-au luptat, mai bine de doi ani, pentru controlul societăţii listate Astra Piteşti au ajuns recent la o înţelegere ca să-şi delimiteze interesele din companie.

Miza scandalului care a separat cele două grupuri de interese sunt cele peste cinci hectare de teren amplasate în centrul municipiului, sus­ţin surse din cadrul companiei.

Cele două grupuri de interese care se luptau în 2008, respectiv grupul lui Florea Adrian, preşedintele companiei şi cel al fraţilor Dobre, au ajuns la un compromis în ultima adunare generală, pentru a forma o majoritate şi a schimba din temelii tot Consiliul de Administraţie.

Acţionarii "Astra" Piteşti s-au întâlnit acum două săptămâni pentru alegerea unui nou consiliu de administraţie precum şi pentru aprobarea majorării capitalului social până la 90 de milioane de lei, prin emiterea a 36 de milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 2,5 lei/acţiune.

Până acum, niciuna dintre iniţiativele societăţii să-şi majoreze capitalul social nu a primit avizul CNVM, care a recomandat, în urmă cu un an şi jumătate, menţinerea acţiunilor ASTR (simbolul bursier al Astra Piteşti) suspendate de la tranzacţionare, din lipsa informaţiilor cu privire la majorarea capitalului social.

Titlurile societăţii piteştene au fost suspendate de la tranzacţionare pe data de 23 aprilie 2008, ca urmare a operaţiunii de majorare a capitalului social.

În prezent, "Astra" Piteşti are un capital social de 1,03 milioane de lei, împărţit în acţiuni cu valoare nominală de 2,5 lei. Compania are ca domeniu de activitate transportul de călători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro