Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MOHAMMAD JAVAD ZARIF:SUA trebuie să respecte acordul nuclear şi să înceteze

T.T.
Internaţional /

Mohammad Javad Zarif (Sursa foto: Twitter)

Mohammad Javad Zarif (Sursa foto: Twitter)

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a declarat joi că, dacă Washingtonul doreşte o întâlnire cu Teheranul, trebuie mai întâi să respecte acordul nuclear din 2015 şi să înceteze "terorismul economic" împotriva poporului iranian, transmite Reuters.

Tensiunile dintre Teheran şi Washington s-au amplificat după ce preşedintele american, Donald Trump, a retras SUA din acordul încheiat în 2015 între marile puteri şi Iran, reimpunând ulterior sancţiuni tot mai drastice.

În replică, Teheranul a început să se abată treptat de la prevederile acordului şi a ameninţat cu noi încălcări ale acestuia în septembrie dacă nu îi vor fi ridicate sancţiunile.

"Statele Unite sunt angajate într-un război economic împotriva poporului iranian şi pentru noi nu va fi posibil să intrăm în discuţii cu Statele Unite dacă nu vor înceta să impună un război şi să se implice în terorism economic împotriva poporului iranian", le-a declarat Zarif reporterilor joi la Kuala Lumpur, după discursul ţinut cu prilejul unui forum privind securitatea în lumea islamică.

"Prin urmare, dacă vor să revină în sală există un bilet pe care trebuie să şi-l cumpere, iar acest bilet este respectarea acordului", a continuat Zarif, referindu-se la acordul nuclear din 2015.

Ministrul a mai spus că, din punctul de vedere al Teheranului, o întâlnire este necesară doar 'dacă există un rezultat'.

Luni, într-o conferinţă de presă la summitul G7 de la Biarritz, Donald Trump a afirmat că ar fi de acord să se întâlnească cu preşedintele iranian Hassan Rouhani "dacă condiţiile ar fi corecte sau corespunzătoare", şi că în prezent se poartă discuţii privind posibilităţile de deschidere a unor linii de credit care să menţină economia iraniană pe linia de plutire.

În timp ce Trump a exclus ridicarea sancţiunilor pentru compensarea pierderilor economice suferite de Iran, Rouhani a declarat că Teheranul nu intenţionează să poarte discuţii cu SUA până când Washingtonul nu va renunţa la toate sancţiunile.

Zarif a întreprins o vizită neaşteptată la summitul G7 de la Biarritz, unde a discutat cu oficiali francezi.

Şeful diplomaţiei iraniene urmează să se întâlnească în cursul zilei de joi cu premierul malaezian Mahathir Mohamad.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. "Tensiunile dintre Teheran şi Washington s-au amplificat după ce preşedintele american, Donald Trump, a retras SUA din acordul încheiat în 2015 între marile puteri şi Iran, reimpunând ulterior sancţiuni tot mai drastice.

  În replică, Teheranul a început să se abată treptat de la prevederile acordului şi a ameninţat cu noi încălcări ale acestuia în septembrie dacă nu îi vor fi ridicate sancţiunile." 

  Voi chiar ne luati de prosti? S-au intamplat fix pe dos!  

  Iranul a incalcat acordul in mod repetat asa ca SUA s-a retras din acord si a inceput sa impuna sanctiuni. De la sine inteles ca incalcarea drepturilor fundamentale ale omului sunt la ordinea zilei in Iran: Omorarea homosexualilor pentru crima de a fi, limitarea libertatilor femeilor, incarcerarea membrilor presei pentru satira si multe altele.  

  V-as lasa link-uri pentru a-mi dovedi acuzatiile da nu se poate posta nici un comentariu cu link-uri ca de, nu care cumva sa-si faca unii reclama in sectiunea voastra pustie de comentarii. Ce vrei, sa avem moderatori? Ai inebunit? 

  Luati-va propaganda comunista si bagati-o unde nu rasare soarele 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS