"Moody"s" a redus calificativele "Bank of America" şi "Wells Fargo"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Deşi i-a redus calificativul, Moody"s susţine că "Bank of America" a făcut un "progres semnificativ" în ce priveşte îmbunătăţirea capitalului.

Deşi i-a redus calificativul, Moody"s susţine că "Bank of America" a făcut un "progres semnificativ" în ce priveşte îmbunătăţirea capitalului.

Probabilitatea ca guvernul american să lase o bancă importantă să intre în faliment este mare, spun specialiştii agenţiei

Agenţia de evaluare "Moody"s Investors Service" a redus miercuri, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale "Bank of America" Corp. şi "Wells Fargo", ca urmare a scăderii probabilităţii ca guvernul american să sprijine aceste instituţii dacă vor avea nevoie.

Ratingul "Bank of America" a fost redus la "Baa1" de la "A2", cu perspectivă negativă, iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "Prime-1" la "Prime-2".

În cazul "Wells Fargo", calificativul a fost redus la "A2" de la "A1", cu perspectivă negativă, iar cel pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut la "Prime-1".

Totodată, Moody"s a menţinut ratingul "Citigroup" Inc. pentru datoriile pe termen lung la nivelul "A3", însă a redus calificativul pentru datoriile pe termen scurt de la "Prime-1" la "Prime-2".

"Probabilitatea ca guvernul să lase o bancă importantă să intre în faliment este mai mare, întrucât riscurile de contagiune sunt mai mici", a avertizat Moody"s.

Specialiştii agenţiei au subliniat că, în cazul "Citigroup", a avut loc o îmbunătăţire a capacităţii băncii de a se descurca singură. "Moody"s" a confirmat calificativele "Citibank" NA la "A1", respectiv "Prime-1".

Oficialii "Bank of America" nu sunt de acord cu decizia Moody"s: "Ratingurile noastre ar trebui să fie mai mari. Totuşi, ca să minimizăm orice eventual impact al acestei decizii asupra afacerilor noastre, am ges-tionat în mod atent lichiditatea şi am pre-finanţat necesarul de împrumuturi plănuite pentru anul curent".

Oficialii celei mai mari bănci din SUA mai spun că impactul deciziei Moody"s este necunoscut în acest moment. Jerry Dubrowski, purtător de cuvânt al "Bank of America", a declarat că instituţia avea lichidităţi de circa 400 miliarde dolari la mijlocul anului curent, sumă suficientă pentru mai bine de doi ani.

Cei de la "Wells Fargo" susţin că decizia Moody"s reflectă doar schimbarea percepţiei agenţiei cu privire la sprijinul sistemic, iar conducerea "Citigroup" a dezaprobat revizuirea ratingului privind datoriile pe termen scurt, considerând că aceasta nu reflectă în mod corect progresul semnificativ pe care l-a făcut banca în ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie