Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Moscheea Al Aqsa, redeschisă pentru credincioşii musulmani

G.M.
Miscellanea /

Moscheea Al Aqsa, redeschisă pentru credincioşii musulmani

Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim şi-a redeschis, astăzi, porţile pentru credincioşi, după două luni şi jumătate în care aceştia nu au putut participa la rugăciunea comună din cauza pandemiei de coronavirus, anunţă agenţia Reuters.

Reluarea rugăciunilor la cel de-al treilea cel mai sfânt sit al Islamului închide o perioadă sumbră pentru musulmanii din Ierusalim, care în acest an au marcat luna sfântă a Postului Ramadanului şi au sărbătorii Eid al-Fitr, fără vizitele lor obişnuite zilnice în Al-Aqsa.

Consiliul Islamului Waqf a menţionat încetinirea răspândirii locale a COVID-19 în ridicarea restricţiilor de intrare şi redeschiderea altarurilor iconice ale compusului, care s-a închis pe 15 martie.

Sute de musulmani au scandat "Dumnezeu este cel mai mare" în timp ce intrau în ansamblul religios din interiorul Oraşului Vechi, susţine un martor citat de agenţia Reuters. Unii s-au pus în genunchi şi au sărutat pământul când au intrat.

Autorităţile musulmane au impus, însă, unele măsuri pentru a reduce riscul de contagiune, întrucât cazurile noi de infectări cu Sars-Cov-2 au crescut în ultimele zile în Israel.

Credincioşii trebuie să poarte măşti de faţă şi să aducă propriile covoare de rugăciune în cazul în care doresc să se roage în lăcaşul de cult sau pe terenurile exterioare ale acestuia.

Nu a fost specificată o limitare a numărului de persoane permise în lăcaşul de cult al musulmanilor, dar astăzi dimineaţă aproape 700 de credincioşi au fost prezenţi la rugăciunea din zorii zilei, cei mai mulţi dintre ei având măşti şi propriile covoare de rugăciune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie