Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Mugur Isărescu, pensionar şi guvernator BNR?

L.B.
Ziarul BURSA #Politică /

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a ieşit la pensie în anul 2014 însă deţine în continuare funcţia de şef al Băncii Centrale a României, susţine pe blogul său cunoscutul economist Lucian Isar, potrivit Digi 24.ro.

"Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a devenit pensionar cu 2 luni înainte de a câştiga în Parlament un nou mandat la BNR" a scris Lucian Isar pe blogul său.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Dan Suciu. "Da, s-a pensionat când a împlinit 65 de ani" a spus Suciu. Totuşi, purtătorul de cuvânt al BNR precizează că "Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu şi-a depus dosarul de pensie, deşi putea să o facă din 2014. Prin urmare în acest moment nu încasează nici un fel de pensie".

Isar a scris că Mugur Isărescu ar cumula în acest moment şi pensia şi salariul. Tot Isar a scris că, din cumulul pensiei cu salariul şi cu alte venituri obţinute în calitate de guvernator al BNR, Isărescu ar încasa lunar circa 40.000 de euro. Potrivit lui Suciu, Isar "nu are nicio bază pentru a avansa suma respectivă".

Referitor la faptul că salariul guvernatorului nu apare în declaraţia de avere, oficialii BNR spun că acest lucru este legal. Agenţia Naţională de Integritate cunoaşte veniturile Guvernatorului şi primeşte fişele completate cu toate veniturile dar BNR are dreptul să nu le facă publice "ca urmare a unei prevederi din tratatul de aderare la Uniunea Europeană, care conferă anumite drepturi de independenţă", susţine Dan Suciu.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. daca stirea este adevarata, sunte o tara de kkt. da' mai este o vorba din popor: fiecare tara isi are "jupanii" pe care-i merita.

  1. Mumia Vasilescu il sprijina.Si ne vand strainilor sprijiniti de politicieni corupti.Care e mai bogat e mai impotriva romanilor.Ca si multimilionara de Birchal,pozeaza in social democrata .

   Afara cu ei! 

  isar se vede guvernator, daca nu i-a iesit cartelul importiva leului cu cativa ani in urma si isarescu l-a dat afara, acum se razbuna

  1. E sau nu adevarat ?

   E adevarat ! 

   Sar toti psd isti (la romania tv)sa i repereze onoarea. 

   Le trebuie bani de campanie.Pe pielea romanilor. 

   Daca nu aveti argumente spuneti ca Isar vrea puterea. 

   Da mai ! 

   E tanar, nu fosila! 

   Sa mai vina si tinerii.Suntem inse XXI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie