Municipiul Hunedoara, modernizat cu autobuze hibrid şi piste de biciclete

A.P.
Miscellanea / 06 mai

Municipiul Hunedoara, modernizat cu autobuze hibrid şi piste de biciclete

Un prim contract de execuţie pentru modernizarea transportului local din municipiul Hunedoara, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, a fost semnat de primarul Dan Bobouţanu, în cadrul acestuia fiind prevăzute achiziţia de autobuze ecologice, construirea unor piste de biciclete şi refacerea unor zone pietonale din oraş, potrivit news.ro.

Intitulat "Modernizarea transportului prin investiţii în transportul public ecologic - Coridorul Central", proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 şi vizează atât încurajarea folosirii soluţiilor de transport alternative, cât şi ample lucrări de reabilitare şi modernizare în zona centrală a municipiului Hunedoara, a informat, joi, administraţia locală.

Proiectul este corelat cu alte două proiecte de acelaşi tip - "Coridorul Est" şi "Coridorul Vest", finanţate, de asemenea, prin POR. Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro. Prin implementarea lor va fi modernizată întreaga reţea de transport local, iar mai multe zone importante ale municipiului Hunedoara vor beneficia de transformări importante, susţin autorităţile locale.

"Proiectele privind modernizarea transportului sunt, de fapt, unul singur. Am fost nevoiţi să gândim trei proiecte delimitate pentru a ne putea încadra, cu fiecare, în limita maximă de finanţare, de 10 milioane de euro. Atragem astfel 30 de milioane de euro cu ajutorul cărora sunt sigur că vom reuşi să continuăm să schimbăm în bine viaţa hunedorenilor", a declarat Dan Bobouţanu.

Proiectul "Coridorul Central" prevede, în principal, construirea unei autobaze moderne în zona Hăşdat, amenajarea a 20 de staţii de încărcare pentru autobuzele hibrid, achiziţionarea a trei autobuze hibrid, alte 17 autovehicule similare urmând să fie cumpărate prin celelalte două proiecte câştigate de Primăria Hunedoara.

De asemenea, vor fi reabilitate şi modernizate zonele pietonale de pe Bulevardul Dacia şi vor fi implementate un sistem inteligent de management al traficului şi unul de management al transportului în comun, alături de modernizarea mai multor staţii de autobuz.

Tot prin acest proiect se va construi o pistă de biciclete de aproximativ doi kilometri şi se vor cumpăra 188 de biciclete pentru care se vor amenaja şase staţii de închiriere, în cadrul unui sistem modern de bike-sharing.

Lucrările efective ce vizează "Coridorul Central" ar putea începe în ultima decadă a lunii mai, a estimat primarul municipiului Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro