Muzeul BNR se redeschide vizitatorilor cu două noi expoziţii temporare

G.B
Bănci-Asigurări / 03 decembrie 2021

Muzeul BNR se redeschide vizitatorilor cu două noi expoziţii temporare

Muzeul Băncii Naţionale a României se redeschide pentru public începând cu data de 6 decembrie 2021. Vizitatorii vor descoperi noile amenajări din cadrul expoziţiei permanente, inclusiv un lingou de aur din rezerva BNR, prezentat după un concept modern, utilizat în cadrul tuturor muzeelor băncilor centrale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, două noi expoziţii temporare sunt deschise pentru vizitare până la sfârşitul lunii mai 2022: 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017) şi Ecaterina Teodoroiu - Eroina Primului Război Mondial.

Realizată ca o incursiune imaginară în viaţa monarhului, de la copilărie la senectute, expoziţia 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote etc.

Prilejuită de lansarea în circulaţie, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei , expoziţia dedicată Ecaterinei Teodoroiu reuneşte o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară şi pe cea de cercetaş, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum şi alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă etc.

Expoziţiile temporare sunt realizate în colaborare cu Casa Regală a României, Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, Arhivele Naţionale ale României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional de Istorie a României şi colecţia Daniel Obreja.

Tururile sunt ghidate şi gratuite şi se realizează în baza unei programări prealabile, realizate cu minimum două zile lucrătoare înainte de data vizitei, prin completarea formularului de înregistrare.

Conform reglementărilor în vigoare, pentru a avea acces în incinta BNR vizitatorii au obligaţia de a prezenta certificatul verde, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

17 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3296
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7390
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9242
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro