Muzeul Satului sărbătoreşte Dragobetele

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 februarie

Muzeul Satului sărbătoreşte Dragobetele

Primăvara este aşteptată cu mai multe manifestări dedicate dragostei, fie că e vorba de o sărbătoare de import fie de una autohtonă. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte pe 20 si 21 februarie 2021 Dragobetele. Cu această ocazie, Muzeul Satului organizează o serie de acţiuni culturale care să aducă aminte de tradiţiile care aveau loc în această perioadă.Paula Popoiu, manager Muzeul Naţional al Satului a orbit despre această sărbătoare: "Entitate mitologică asemănătoare lui Cupidon, Dragobete se consideră a face parte din multitudinea de zeităţi păgâne care populau spaţiul balcanic şi danubiano-pontic, unde era şi protector al animalelor, dar şi al iubirii celor care se întâlnesc şi se logodesc, aşa cum şi păsările "se logodesc' în această zi. În ziua de Dragobete, în satele româneşti se practicau multe credinţe legate nu numai de dragoste şi fertilitate, dar şi de vindecare şi renaştere prin puterea naturii şi a plantelor. Astfel, se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat". Potrivit organizatorilor: "A devenit o tradiţie să sărbătorim Ziua Îndrăgostiţilor la muzeu împreună cu artişti şi meşteri populari, care vor prezenta în cadrul unui târg tradiţiile legate de începutul primăverii. Ziua de sâmbătă, 20 februarie, este dedicată copiilor, care pot participa la o serie de ateliere de creaţie. Duminică, 21 februarie, vor veni să ne încânte Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman, Polina Gheorghe, Maria Băndoiu, Narcisa Băleanu, Iulia Mihai, Nicu Mâţă şi actorul Nae Alexandru". După cum deja se ştie, măsurile de distanţare trebuiesc respectate cu stricteţe, chiar dacă este sărbătoare.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Muzeul Satului este un loc incantator, care face cinste bucurestenilor si Romaniei.

  In plus, au o doamna directoare de comunicare (Iuliana, cred ca se numeste) care stie foarte bine sa interactioneze cu copiii aflati in vizita.

  Vom reveni cu placere. 

  Sa fiim fericiti, intr-o lume clara,

  In care inimi, unite, nu pot sa dispara, 

  Un porumbel visat, este o ursita,

  De Dragobete, dragobete, fete marita. 

  Niciodată nu am înțeles rostul unor sărbători precum Valentine's sau Dragobete, la ce drku folosesc. Nu vând corporațiile suficient în zilele normale sau ce?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro