Antibiotice Iaşi

NASA - Sonda Parker oferă informaţii noi despre Soare

B.F.
Miscellanea / 05 decembrie 2019

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Sonda Parker a NASA, care a ajuns acum cel mai aproape de Soare, a început să transmită primele date despre câmpul magnetic şi vântul solar, care vor permite oamenilor de ştiinţă să prevadă şi să prevină probleme privind reţelele de comunicaţii şi electrice de pe Pământ.

Aceste date permit acum fizicienilor să facă o hartă a sursei unui component principal al vântului solar care afectează în mod constant atmosfera terestră, dezvăluind inversări stranii ale câmpului magnetic care ar putea accelera particulele spre planeta noastră, se arată în prezentarea publicată miercuri de revista Nature.

Este cunoscut că supranumitul vânt solar rapid, cu viteze cuprinse între 500 şi 1.000 de kilometri pe secundă, provine din marile găuri din coroana solară de la poluri. Originea vântului solar lent, mai dens şi cu viteze înjumătăţite faţă de cel rapid, este înţeleasă mai puţin.

Una dintre principalele obiective ale sondei Parker este să descopere sursa vântului solar lent şi cum este accelerat în atmosfera solară. Vântul solar conţine particule încărcate, în principal protoni şi nuclee de heliu, care călătoresc pe liniile câmpului magnetic al Soarelui.

Aceste particule accelerate interacţionează cu câmpul magnetic al Pământului, generând "luminile nordului", dar au şi potenţialul de a afecta reţelele electrice şi cele de comunicaţie de pe suprafaţa Terrei, să ameninţe sateliţii de pe orbită şi chiar să pună în pericol astronauţii aflaţi în spaţiu.

Lansată în 2018, sonda Parker a ajuns la distanţa de 24 de milioane de kilometri faţă de Soare şi, având în vedere că distanţa medie dintre Pământ şi Soare este de 150 de milioane de kilometri, ea este acum corpul care a reuşit să se afle cel mai aproape de astru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro