Nataţie Special Olympics România: 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale, prezenţi la start

O.D.
Sport / 3 octombrie

Nataţie Special Olympics România: 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale, prezenţi la start

Fundaţia Special Olympics din România organizează pe 4 şi 5 octombrie Competiţia Naţională de Nataţie, desfăşurată cu sprijinul Accenture, la bazinul acoperit al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Evenimentul va reuni la start 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din mai multe judeţe ale ţării. Fiecare sportiv va concura la două probe, la alegere între cele de 25 de m., 50 de m. sau 100 de m. şi dintre procedeele Liber, Bras, Spate sau Fluture. Pe 4 octombrie vor fi calificările - împărţirea pe grupe valorice, pe 5 octombrie finalele şi ceremoniile de premiere.

Competiţia este un bun test de pregătire în avanpremiera Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics de anul viitor de la Berlin. Cristian Ispas, Director Naţional Special Olympics România a declarat: "De câte ori avem prilejul să ne reunim cu sportivii în competiţii în care ei să îşi arate potenţialul, o facem cu mare drag. înotul este benefic pentru sănătate şi faptul că le dăm ocazia sportivilor noştri cu dizabilităţi să fie încurajaţi, aplaudaţi şi medaliaţi la scenă deschisă este întotdeauna un pas important spre incluziune. Ambiţia cu care aceştia concurează şi dorinţa lor de a fi pe podium arată că sunt la fel ca oricare alt sportiv de performanţă. în competiţiile Special Olympics, sportivii se autodepăşesc şi timpii lor devin mai buni. De aceea credem că merită să fie văzuţi şi cunoscuţi. Faptul că avem alături de noi compania Accenture care a sprijinit financiar acest eveniment dar şi cu voluntari, ne demonstrează încă o dată că numai împreună şi în mijlocul comunităţilor #SuntemDeNeoprit".

Pentru Special Olympics România este prima competiţie naţională de înot după perioada pandemiei, acest lucru aducând la start un număr de 60 de tineri din 15 judeţe din ţară, tineri care reprezintă cluburi sportive şi organizaţii dedicate sportului pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro