Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

National Bank of Greece are un nou preşedinte

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

National Bank of Greece are un nou preşedinte

Consiliul de administraţie al băncii elene National Bank of Greece, prezentă şi pe piaţa din România, a numit, ieri, un nou preşedinte, Panayiotis Thomopoulos, care o va înlocui pe Louka Katseli, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Panayiotis Thomopoulos este fost viceguvernator al Băncii Centrale a Greciei şi fost preşedinte al Fondului de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), acesta din urmă fiind cel mai mare acţionar atât NBG cât şi la Piraeus Bank.

Găsirea de persoane calificate care să ocupe poziţiile de vârf în băncile greceşti a fost îngreunată atât de lista extinsă de criterii, cât şi de salariile limitate, precum şi de riscul unor posibile penalităţi. În plus, spre deosebire de băncile din Londra, care au şi ele dificultăţi în găsirea de persoane pentru poziţiile de top, problemele băncilor greceşti sunt agravate şi de condiţiile impuse de creditorii internaţionali cu privire la modul în care trebuie refăcute consiliile de administraţie ale băncilor.

În conformitate cu termenii ultimului acord de asistenţă convenit de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, boardurile băncilor greceşti trebuiau refăcute până la finele lunii iulie. Însă respectarea aces-tui termen limită nu a fost uşurată de auditorii instituţiilor creditoare, care au stipulat că oricine care a deţinut un post în sectorul public sau a fost afiliat unui partid politic în ultimii patru ani, cum este cazul fostului preşedinte al NBG, Louka Katseli, este descalificat pentru un loc în boardul unei bănci, potrivit Agerpres.

Pe piaţa din România, în luna octombrie 2003 grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al aces-teia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

29 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1588
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4016
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie