NATO condamnă aşa-numitele "referendumuri" din anumite părţi ale Ucrainei

V.G.
Internaţional / 22 septembrie

NATO condamnă aşa-numitele "referendumuri" din anumite părţi ale Ucrainei

Consiliul Atlanticului de Nord condamnă planul de a organiza aşa-numitele "referendumuri" privind aderarea la Federaţia Rusă în regiunile ucrainene controlate parţial de armata rusă, arată o declaraţie de presă a NATO.

"Condamnăm în termeni cât mai fermi posibil planul de a organiza aşa-numitele «referendumuri» privind aderarea la Federaţia Rusă în regiunile ucrainene controlate parţial de armata rusă. După cum a reafirmat Adunarea Generală a ONU în rezoluţia sa «Agresiunea împotriva Ucrainei» adoptată la 2 martie 2022, nicio achiziţie teritorială rezultată din ameninţarea sau utilizarea forţei nu va fi recunoscută ca legală. Aliaţii nu recunosc şi nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală şi nelegitimă a Crimeei de către Rusia", se arată în declaraţia Consiliului Atlanticului de Nord.

Referendumurile false din regiunile Doneţk, Luhansk, Zaporijia şi Herson din Ucraina nu au legitimitate şi vor constitui o încălcare flagrantă a Cartei ONU. Aliaţii NATO nu vor recunoaşte anexarea ilegală şi nelegitimă. Aceste terenuri sunt ale Ucrainei, adaugă NATO.

"Facem apel la toate statele să respingă încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială. Aceste decizii ale Rusiei, inclusiv cu privire la o mobilizare militară parţială, reprezintă o nouă escaladare a războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Continuăm să respingem retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei", se mai arată în declaraţia oficială.

Potrivit sursei citate, Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru război, suferinţa imensă pe care agresiunea ei o aduce asupra poporului ucrainean, precum şi costul războiului său, inclusiv pentru poporul rus care este acum mobilizat. Rusia are în mâinile sale puterea de a pune capăt conflictului. Rusia trebuie să oprească imediat acest război şi să se retragă din Ucraina.

"Reafirmăm sprijinul nostru neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional şi pentru dreptul inerent al Ucrainei la autoapărare. Aliaţii NATO rămân hotărâţi în a oferi sprijin politic şi practic Ucrainei, deoarece aceasta continuă să se apere împotriva agresiunii Rusiei", mai arată NATO.

NATO este o Alianţă defensivă şi va continua să lupte pentru pace, securitate şi stabilitate în întreaga zonă euro-atlantică. Suntem uniţi pentru a apăra şi proteja fiecare centimetru din teritoriul Aliaţilor, conchide alianţa NATO.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar referendumul din Kosovo a fost,

    foarte ok ??!!

    1. Da, ala e super ok, ca asa vor stapanii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro