Neculaie a făcut un profit de 400.000 de euro cu activele Oltul Sfântu Gheorghe

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 07 mai 2014

Cumpărate în urmă cu 11 ani pentru 625.000 de euro, activele firmei covăsnene au fost vândute în două tranşe către CL Sfântu Gheorghe - 310.000 de euro în urmă cu câţiva ani, iar acum Hotelul Bodoc va fi cedat cu 750.000 de euro

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat la mijlocul săptămânii trecute încheierea unui antecontract cu proprietarul hotelului "Bodoc" din municipiu, omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, în vederea achiziţionării imobilului cu suma de 750.000 de euro.

Documentul, care va fi semnat între reprezentanţii Societăţii de Turism şi Agrement "Oltul" şi cei ai Consiliului Local, reprezintă un angajament bilateral prin care părţile se obligă la vânzarea, respectiv cumpărarea hotelului situat în centrul municipiului şi a terenului aferent, în suprafaţă totală de peste 6.000 de metri pătraţi. În raportul de specialitate se arată că iniţial proprietarul a solicitat 868.000 de euro, dar în urma negocierilor a coborât suma la 750.000 de euro.

Autorităţile locale încearcă de mai mulţi ani să cumpere hotelul lăsat în paragină după privatizare. În luna februarie, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că proprietarul hotelului "Bodoc" are o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local şi a avertizat că dacă nu va achita măcar o parte din bani atunci va trece la executare silită. Tot atunci a anunţat că va relua negocierile pentru cumpărarea imobilului, în vederea reabilitării şi reintroducerii lui în circuitul turistic.

Hotelul "Bodoc" se află în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement "Oltul" scoase la privatizare. Pentru acest hotel, precum şi pentru alte terenuri şi clădiri ale SC "Oltul" aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, Ioan Neculaie a plătit peste 625.000 de euro.

Hotelul "Bodoc" a intrat în anul 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea cu 10 etaje a rămas în paragină. Intenţia proprietarului era să ridice hotelul la nivel de patru stele, să construiască o piscină şi mai multe săli de conferinţe.

În urmă cu câţiva ani, Ioan Niculaie a vândut Consiliului Local Sfântu Gheorghe activele turistice din staţiunea Şugas Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro, prin urmare în urma acelei tranzacţii a recuperat jumătate din suma achitată pentru întreaga societate la momentul privatizării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro