Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Negocieri pentru amânarea alegerilor locale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele Pro România, Victor Ponta susţine că alegerile locale, ce ar urma să aibă loc în luna iunie, trebuie amânate pentru luna septembrie. Victor Ponta a declarat: "Războiul contra epidemiei de coronavirus este tot ce contează acum. (...) Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie; acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale - totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus - şi despre măsuri contra crizei economice".

El a adăugat că speră ca, după ce se termină epidemia, să se revină la democraţie şi să fie înlăturate efectele decretului prezidenţial de instaurare a stării de urgenţă.

Ponta a mai spus: "După 1989, este prima dată în România când Preşedintele şi Guvernul au puteri depline şi neîngrădite. Să sperăm că, după ce se termină epidemia, o să mai fim lăsaţi să revenim la democraţie".

Parlamentarii USR susţin şi ei că alegerile locale trebuie amânate. Ei consideră că în următoarea perioadă nu pot fi strânse semnături şi nici nu pot avea loc întâlniri cu electoratul din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de coronavirus.

"Amânarea alegerilor locale este una dintre alternativele care trebuie avute în vedere în funcţie de ce se va întâmpla şi cum va evolua situaţia în următoarele săptămâni. Există posibilitatea asta, trebuie luată în calcul şi este o decizie firească", a spus Dan Barna, preşedintele USR.

Printre liderii politici care sunt de acord cu măsura amânării alegerilor se numără şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, care susţine că sănătatea publică este prioritară.

Liderul PMP a spus: "Sănătatea publică trebuie să rămână prioritatea zero pentru ţară şi în cazul în care situaţia se va complica în următoarele săptămâni, orice decizie luată de Guvern cu privire la alegeri sau alte măsuri ce au drept obiectiv protejarea vieţii noastre, poate fi luat. Nu văd de ce într-o situaţie excepţională nu s-ar lua şi această măsură". Ideea amânării alegerilor locale a fost lansată, în urmă cu o săptămână, de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a atras atenţia că, în plină criză de sănătate, este periculos să se desfăşoare campania electorală şi, mai periculos, este organizarea unui scrutin electoral.

Amintim că premierul Ludovic Orban a declarat, recent că, în urma consultării cu partidele parlamentare, s-a copnvenit de principiu ca alegerile locale să fie organizate în 28 iunie, dar o decizie cu privire la stabilirea unei date certe va fi luată în funcţiei de evoluţiile în privinţa epidemiei de coronavirus. Şeful Guvernului nu exclude ca, în urma unei noi consultări cu partidele parlamentare, dacă situaţia o va impune, alegerile locale să fie amânate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS