Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Negriţoiu, ASF: "Şansele pentru salvarea Carpatica Asig sunt foarte mici"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Negriţoiu, ASF: "Şansele pentru salvarea Carpatica Asig sunt foarte mici"

Şansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici, a apreciat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, citat de Agerpres.

El a adăugat că situaţia asigurătorului ar putea fi clarificată curând.

"Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom şti foarte curând încotro se îndreaptă. Şansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeaşi direcţie şi la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există nişte angajamente de capitalizare", a spus Mişu Negriţoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piaţa de asigurări.

Totuşi, din punct de vedere al reclamaţiilor, City Insurance rămâne "marea îngrijorare", fiind "beneficiarul" a 40% din totalul reclamaţiilor înregistrate la ASF în primul semestru.

În ceea ce priveşte Euroins, şeful ASF a precizat că situaţia se reglează, urmează un angajament de capitalizare de încă 100 de milioane de lei, iar în privinţa reclamaţiilor compania şi-a îmbunătăţit mult poziţia. Însă, în continuare, RCA-ul are o pondere prea mare în portofoliul societăţii.

"City Insurance rămâne marea îngrijorare, având 40% din totalul reclamaţiilor înregistrate la ASF pe semestrul I, dar şi Euroins suferă din cauza unei ponderi prea mari a RCA în portofoliu. Pe de altă parte, am avut nişte surprize în zona societăţilor mici. Dintre acelea cu 1% sau sub 1%, mai mult cu activităţi în afara României decât în România, cum sunt Forte Asigurări şi LIG, care se joacă cu poliţele de garanţii prin Italia într-un sistem mai puţin transparent", a afirmat Mişu Negriţoiu.

În opinia acestuia, anul acesta va arăta o nouă pondere a RCA în portofoliul acestor firme.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziţie prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig. De asemenea, Consiliul a menţinut suspendarea activităţii Societăţii de Asigurare-Reasigurare LIG Insurance S.A., precum şi măsurile de capitalizare imediată a societăţii şi a aprobat Raportul de activitate şi a situaţiilor financiare anuale ale Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private pentru anul 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie