NEPI, PĂRĂSIT DE FONDATORISlabbert: "Mă voi implica în alt fond de investiţii"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 august 2015

Slabbert: "Mă voi implica în alt fond de investiţii"

NEPI a anunţat, vineri seară, că Martin Slabbert, Chief Executive Officer, şi Victor Semionov, Chief Operating Officer, au demisionat din aceste funcţii şi din cele deţinute în Consiliul de Administraţie al companiei. Cei doi sunt fondatorii NEPI - afacere iniţiată în 2007.

Întrebat de ce a părăsit NEPI, Martin Slabbert a declarat pentru ziarul BURSA: "Nu este ceva negativ că am plecat. Intenţionez să mă implic într-un alt fond de investiţii în viitorul apropiat. Acum plec în vacanţă. Fondul va viza investiţii în regiune, inclusiv în piaţa imobiliară şi inclusiv în România. Prin NEPI am reuşit să strângem aproape un miliard de euro, bani pe care i-am adus pe piaţa imobiliară din România în ultimii opt ani. Vreau să aduc mai mulţi bani în ţară. Am fondat NEPI, care este o companie sănătoasă, şi îmi pare rău că o părăsesc, dar voi continua să fiu acţionar".

Potrivit anunţului NEPI, Alexandru Morar, în prezent director executiv, a fost numit în funcţia de Chief Executive Officer, toate schimbările din conducere fiind cu efect imediat, arată un comunicat al dezvoltatorului imobiliar.

Slabbert a pus bazele fondului de investiţii NEPI în 207, după ce a convins grupul sud-african Resilient să devină acţionar în companie. El a declarat, recent, că intenţionează să lanseze, alături de NEPI şi Resilient, o nouă companie, ale cărei investiţii se vor concentra în sectorul industrial şi logistic, iar capitalul de start l-a estimat la 100 de milioane de euro.

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat, anul trecut, un profit atribuibil acţionarilor de 99,195 milioane euro, cu 72,62% mai mare decât cel consemnat în 2013 (57,464 milioane euro). Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut şi ele, cu 57,29%, de la 55,322 la 87,017 milioane euro în 2014.

La 31 decembrie 2014, NEPI avea datorii totale de 302,969 milioane euro, în declin cu 7,9% raportat la nivelul anunţat la finele anului anterior (328,972 milioane euro). Activele totale ale NEPI se ridicau, la sfârşitul anului trecut, la peste 1,544 miliarde lei, sporind cu 48,31%, de la mai mult de 1,041 miliarde lei, nivelul anunţat la 31 decembrie 2013.

Mega Mall de lângă Arena Naţională din Bucureşti este cea mai mare investiţie a fondului de până acum, în valoare de 165 milioane de euro. Mall-ul acoperă 230.000 metri pătraţi şi are o suprafaţă închiriabilă de 72.000 mp. Anunţată iniţial pe 23 aprilie, deschiderea Mega Mall a fost amânată pentru 14 mai, deşi mall-ul nu a fost gata nici la această dată.

La inaugurare, Slabbert a declarat: "La orice proiect de asemenea anvergură există întârzieri în livrarea materialelor de construcţii sau în execuţie. Se poate întâmpla orice în graficul planificat la un astfel de proiect. Am ales să ne asumăm riscul inaugurării pe 14 mai, luând în calcul faptul că vizitatorii sunt în siguranţă şi că avem angajamente faţă de chiriaşi, pe care trebuie să le respectăm. Estimez că mall-ul va fi gata integral în maxim o lună, când va fi perfect. Lucrările au fost începute în urmă cu 15 luni".

Pentru acest an NEPI vrea să finalizeze lucrările la centrele comerciale din Timişoara şi Constanţa (n.r. extensie a mall-ului achiziţionat), dar şi proiectele de birouri din Cluj şi Piaţa Victoriei din Capitală, a mai spus domnia sa în mai.

Din portofoliul NEPI fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale, atât în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro