NEPI Rockcastle, bilanţ în al 14-lea an de activitate în România: Investiţii totale de peste 2 miliarde euro şi zeci de mii de locuri de muncă generate în economia locală

Comunicate de presă / 3 august 2021

NEPI Rockcastle, bilanţ în al 14-lea an de activitate în România: Investiţii totale de peste 2 miliarde euro şi zeci de mii de locuri de muncă generate în economia locală

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale şi de Est, a investit peste 2 miliarde de euro în primii 14 ani de activitate pe piaţa locală, în proiecte imobiliare urbane. Grupul a generat încasări de peste 100 milioane de euro la bugetul central al României şi peste 50 milioane de euro la bugetele locale, doar în ultimii cinci ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Aceste rezultate consolidează poziţia NEPI Rockcastle ca unul dintre cei mai mari investitori din România şi cel mai mare din piaţa imobiliară, contribuind, de asemenea, la poziţionarea României în faţa investitorilor străini ca mediu de afaceri solid şi sigur.

În România, compania are 230 de angajaţi şi generează, prin investiţiile sale, alte 30.000 de locuri de muncă în economia locală.

În cadrul centrelor comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle îşi desfăşoară activitatea peste 1.000 de comercianţi mici, medii şi mari; locali, regionali şi internaţionali, operând peste 3.000 de magazine, a căror cifră de afaceri totală anuală depăşeşte 1 miliard de euro.

În prezent, compania dispune de lichidităţi de 1 miliard euro şi este excelent poziţionată pentru noi investiţii în România şi alte pieţe. Desigur, viitoarele investiţii pe piaţa locală şi dimensionarea acestora vor fi influenţate de evoluţia cadrului legislativ şi de respectarea tratatelor de aderare la Uniunea Europeană.

"La momentul acestui bilanţ, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi şi au contribuit la succesul companiei: angajaţilor noştri, pentru profesionalismul şi devotamentul lor, chiriaşilor - cei mai importanţi şi apropriaţi parteneri, comunităţilor şi vizitatorilor centrelor noastre comerciale, investitorilor şi finanţatorilor pentru încrederea lor şi, nu în ultimul rând, autorităţilor pentru susţinerea mediului privat din România.", a declarat Alex Morar, CEO-ul companiei.

Pentru 2021, NEPI Rockcastle estimează investiţii de 140 de milioane euro pentru dezvoltare şi cheltuieli de capital aferente proiectelor în curs, precum şi alte oportunităţi în funcţie de evoluţia pieţei.

Modernizarea centrelor comerciale şi dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale rămân activităţi prioritare în strategia grupului.

În pofida impactului puternic al pandemiei asupra activităţii centrelor comerciale, reamintim că în vara anului 2020, într-un context economic şi social dificil, NEPI Rockcastle deschidea cel de-al 20-lea centru comercial din portofoliul local, Shopping City Târgu Mureş, printr-o investiţie de 70 milioane euro. Au urmat emisiunea de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane euro, şi încheierea tranzacţiei de vânzare a portofoliului de clădiri de birouri din România, pentru suma de 290 de milioane de euro, ca parte din strategia de concentrare a operaţiunilor în sectorul centrelor comerciale.

Deoarece confortul şi experienţa completă de cumpărături şi divertisment într-un centru comercial primează, a doua parte a lui 2020 a însemnat pentru NEPI Rockcastle investiţii în extensii şi renovări ale centrelor sale comerciale: terasa outdoor şi un nou cinema cu şase ecrane la Shopping City Buzău, investiţii de peste 2 milioane euro pentru modernizarea a 7.000 mp şi inaugurarea celui mai mare Decathlon din regiune (2.000 mp), la Brăila Mall.

În următorii 10 ani, compania are în plan investiţii masive în proiecte de reducere a amprentei de carbon, cum ar fi: energie regenerabilă, niveluri mai ridicate de eficienţă energetică şi compensarea carbonului. Proiectele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle din cele nouă ţări, inclusiv România, în care operează un portofoliu de active în valoare de 5,8 miliarde euro, reprezintă angajamentul companiei de a sprijini dezvoltarea sustenabilă şi comunitară, prin reunirea iniţiativelor dedicate celor trei piloni care definesc strategia de sustenabilitate a grupului - educaţie, protecţia mediului şi comunitate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro