Netanyahu transmite un avertisment ''inamicilor'' Israelului, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

G.D.
Internaţional / 27 ianuarie

Netanyahu transmite un avertisment ''inamicilor'' Israelului, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis astăzi, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, un mesaj în care i-a combătut pe cei care neagă exterminarea evreilor şi a avertizat că Israelul are capacitatea militară de a lupta împotriva inamicilor săi, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

"Nu-i vom uita şi nu-i vom ierta pe negaţioniştii ticăloşi ai Holocaustului, pentru care un singur Holocaust nu a fost de ajuns", a indicat Netanyahu într-un comunicat.

"Au trecut exact 78 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz. Noi în Israel celebrăm acest eveniment onorând memoria sacră a celor care au pierit în mâinile regimului nazist", a adăugat Netanyahu. "Diferenţa acum este că poporul evreu are Statul Israel, care se protejează singur prin forţe proprii", a subliniat noul premier israelian de dreapta.

Fără a menţiona explicit Iranul, care cu programul său nuclear este principalul inamic al Israelului, Netanyahu a spus că "inamicul ştie că, dacă este necesar, Israelul se poate apăra şi o va face". "Îi vedem în marşul lor constant către obţinerea armelor cele mai letale şi le spun aici şi acum: îi vom împiedica să le obţină", a promis el.

Netanyahu conduce în prezent o coaliţie guvernamentală care este cea mai de dreapta din istoria Israelului, reunind formaţiuni de dreapta, de extremă-dreapta şi ultra-ortodoxe. El se confruntă cu proteste de stradă după ce executivul său a iniţiat o reformă judiciară ce urmăreşte diminuarea puterii politice a Curţii Supreme, instituţie pe care Netanyahu o acuză de interferenţe politice şi care l-a forţat să-l demită pe ministrul de interne Arie Deri, lider al partidului ultra-ortodox SHAS (Gardienii Sefarzi ai Torei), o formaţiune cheie în actuala coaliţie.

Curtea Supremă israeliană este compusă din 15 judecători, care odată numiţi rămân pe post până la vârsta de 70 de ani, iar în lipsa unei Constituţii propriu-zise puterea judiciară este singura care controlează activitatea guvernului.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro