NEXTUP: Firmele româneşti investesc până la 8.000 euro în digitalizare pentru a combate inflaţia

G.D.
Companii / 31 octombrie 2022

Roxana Epure, Managing Partner NextUp

Roxana Epure, Managing Partner NextUp

Inflaţia şi modificările recente din Codul Fiscal determină antreprenorii români să investească în digitalizarea şi automatizarea proceselor în firmă pentru a reduce cheltuielile cu până la 35%, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, cererea pentru soluţii software a crescut cu 30% în perioada ianuarie-septembrie 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, arată datele NextUp.

Potrivit sursei citate, companiile locale investesc între 1.000 şi 8.000 euro în soluţii de gestionare a întregii afacerii, cum sunt sistemele ERP, soluţii software integrate, pentru a automatiza procese de muncă cu scopul de a simplifica activitatea angajaţilor şi de a elimina erorile umane. De asemenea, interesul pentru soluţii software în cloud, cum este aplicaţia de salarii şi documente ale angajaţilor, a crescut cu 30% pe parcursul anului, companiile investind într-un astfel de program între 500 şi 3.000 euro, potrivit NextUp, care are peste 5.000 de clienţi, dintre care majoritatea companii româneşti.

"În lupta cu inflaţia, pentru a preveni pierderi majore, antreprenorii români se uită cu mai multă încredere la sistemele informatice bogate în funcţionalităţi specifice industriei lor, capabile să preia din sarcinile manuale ale angajaţilor, economisind astfel resurse şi în consecinţă, bani. Mai mult, modificările legislative de anul acesta sunt în practică dificil de implementat, sunt o muncă în plus. Iar acest lucru poate fi evitat cu softul potrivit. Primim tot mai multe cereri de la companii de tip IMM, cu precădere din domeniile ecommerce şi retail, dar şi de la companii cu activitate de producţie - băuturi, panificaţie şi patiserie, îmbrăcăminte, servicii şi distribuţie", declară Roxana Epure, Managing Partner NextUp.

În paralel, antreprenorii români investesc în soluţii de digitalizare şi automatizare customizate pe nevoile afacerilor lor, reprezentând funcţionalităţi dezvoltate de la zero special pentru operaţiuni specifice din fiecare firmă, cum ar fi trimiterea automată a documentelor către clienţi, notificări şi avertizări despre stocuri, preţuri - pentru a nu lăsa acţiunile de management pradă erorilor umane - raportări în timp real, pentru decizii rapide şi adaptate situaţiei momentului. Cererea pentru astfel de soluţii personalizate a crescut cu 30% în acest an, fiind o tendinţă pe piaţa de dezvoltare software.

Totodată, companiile româneşti investesc tot mai mult în creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor. Prin urmare, cererea pentru servicii de training specializate personalizate în utilizarea programelor de tip ERP şi softurilor de salarizare a înregistrat o creştere de 50% în 2022 faţă de anul trecut.

"Crearea de soluţii customizate reprezintă o tendinţă accentuată în cererea companiilor pentru soluţii de digitalizare, din dorinţa de a îmbunătăţi fluxurile de lucru şi de a oferi clienţilor lor o experienţă îmbunătăţită. Concurenţa mare de pe piaţă, completată de intenţia de a reduce costurile şi a-şi asigura cash flow-ul, determină antreprenorii români să investească mai mult ca niciodată în automatizări şi digitalizare. Şi investesc atât în operaţiuni de business, cât şi creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor, solicitând organizarea de traininguri aprofundate în folosirea programelor ERP şi de salarizare. Iar acesta este doar începutul. Vom vedea investiţii foarte mari în soluţii software şi o digitalizare în masă în mediul antreprenorial românesc", explică Roxana Epure, Managing Partner NextUp, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro