Niciun candidat pentru locul liber lăsat de Buşu în board-ul SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 4 februarie 2021

Niciun candidat pentru locul liber lăsat de Buşu în board-ul SIF Oltenia

Nicio persoană nu şi-a depus candidatura pentru locul liber din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), a informat astăzi societatea de investiţii financiare din Craiova printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Board-ul SIF Oltenia este compus în prezent din patru persoane, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu l-a avizat pe Cristian Buşu ca administrator al societăţii, supraveghetorul pieţei susţinând că fostul vicepreşedinte al SIF-ului nu îndeplineşte o serie de criterii privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii cheie în cadrul entităţilor reglementate de ASF.

În acest context, conducerea SIF Oltenia a convocat acţionarii pentru data de 24 februarie, un punct pe ordinde de zi fiind alegerea unui nou membru al Consilului de Administraţie. Dar, până ieri la ora 16:00, data limită pentru înscrierea candidaţilor, nu fusese depus niciun dosar în acest sens.

De menţionat că Buşu a contestat în instanţă decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Alte puncte aflate pe ordinea de zi a adunării acţionarilor SIF Oltenia din 24 februarie sunt aprobarea situaţiilor financiare pentru 2019 şi repartizarea de dividende în sumă de 52,214 milioane de lei.

Societatea din Craiova a încheiat anul 2020 cu situaţiile pentru 2019 neaprobate în urma unui conflict de peste un an între fosta conducerea a SIF Oltenia şi un grup de acţionari format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri, pe care foştii administratori ai SIF5 şi alţi actori ai pieţei le-au reclamat la ASF că acţionează concertat, depăşind cu mult pragul legal de deţinere de 5%, în vigoare până la data de 24 iulie a anului trecut

Însă, ASF a spus că nu a găsit elemente care să ducă o astfel de concluzie, fără să facă vreo referire la temeiurile reclamate de fostul board al SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nimeni nu doreste SA-si lege numele de grupul infractor,penal Dragoi.Sa prezinte investițiile realizatepina in prezent la Sif5(zero) Beze va primi și el o bucata de os pentru ros ca administrator la Alimentara Slatina.Iată independența și atitudinea obiectiva a Asociatiei. IPC .Dormi Asf cuib de proscriși și scut al infractorilor Gradinescu și Marcu,un poștaș și un pădurar,corupți PINA-n măduva oaselor,cu cunoștințe profesionale la nivelul unui elev de clasa a 5a,vor desființa Piața de capital!!!

    1. Greșit! Probabil vor coopta pe Nina sau Grăsuțul Securist( urmează lupta la baioneta între cei doi trădători)

      Zise Ciurezu și mai lua o gura de rahat cu apa rece

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro