NICOLAE CINTEZĂ:"BNR a făcut o plângere penală în cazul Volksbank"

E.O.
Bănci-Asigurări / 28 februarie 2015

"BNR a făcut o plângere penală în cazul Volksbank"

Banca Naţională a introdus, anul trecut, mai mult de 37 de plângeri penale, împotriva a peste 10 bănci

Neacşu, Volksbank: "Şi noi am depus plângere împotriva unor membri ai fostei conduceri"

BNR a depus o plângere penală împotriva Volksbank, sesizând suspiciuni de fapte derulate sub fosta conducere care ar ţine de zona penală, a anunţat Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR).

"Noi, dacă găsim indicatori în neregulă, într-o bancă, facem plângeri penale. Am dat drumul la o plângere penală în cazul Volksbank pentru unele fapte", a afirmat domnul Cinteză. Întrebat despre ce fel de fapte este vorba, domnia sa a răspuns că "au fost date unele credite aiurea".

Bogdan Neacşu, vicepreşedintele Volksbank, ne-a spus că actuala conducere a băncii are, de asemenea, plângeri penale împotriva unor membri din fosta conducere şi a unor fapte derulate înainte de 2010 în cadrul instituţiei financiare.

Potrivit lui Nicolae Cinteză, acţionarul Volksbank a capitalizat banca masiv, cu o sumă de peste 1,1 miliarde euro, ca să poată vinde către Banca Transilvania (operaţiune ce urmează să se finalizeze în perioada martie-aprilie).

În 2010, şefii Volksbank au fost înlăturaţi de la conducere, după ce, conform reprezentanţilor BNR, ar fi încălcat mai multe reglementări din domeniu.

Banca Naţională a României a retras avizele în baza cărora îşi exercitau responsabilităţile de conducere Gerald Schreiner (fostul CEO al Volksbank) şi Herwig Burgstaller (ex-vicepreşedintele aceleiaşi bănci).

Cei doi foşti şefi ai Volksbank au acţionat în judecată Consiliul de Administraţie al BNR, contestând decizia Băncii Naţionale, însă au pierdut procesul.

Şeful supravegherii BNR a explicat că acţionarii băncilor preferă "să dea bani din buzunar" ca să-şi vândă băncile, în momentul în care se află într-o situaţie dificilă, pentru că, altfel, o dată ajunse în procedura de lichidare, lichidatorul poate înainta o serie de plângeri penale pentru modul în care s-a acţionat în bancă.

BNR a introdus, anul trecut, mai mult de 37 de plângeri penale, împotriva a peste 10 bănci.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Privitor la externalizarea intregului portofoliu de credite in CHF de catre OTP Bank, BNR nu are nimic de comentat?...

    Sustin aceiasi intrebare si eu , de ce BNR NU IA IN CALCUL SI ACESTE CREDITE EXTERNALIZATE.Nu cumva cineva are de asuns multe mizerii ale bancii OTP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro