Nicolae Ciucă a discutat cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe despre impactul agresiunii militare ruse în Ucraina

S.B.
Politică / 29 iunie 2022

Nicolae Ciucă a discutat cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe despre impactul agresiunii militare ruse în Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri la Palatul Victoria, pe secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în ţara noastră, informează news.ro.

Întrevederea a fost un bun prilej de subliniere a poziţiei constante a României în relaţia cu statele arabe şi abordarea consecventă şi echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu, arată comunicatul de presă al Guvernului.

În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaţilor şi rolul asumat de România alături de ţările partenere. Premierul român a trecut în revistă situaţia de securitate din regiune şi a împărtăşit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiştii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina.

Secretarul general al Ligii Statelor Arabe a transmis mulţumiri pentru eforturile făcute de ţara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace, mai indică sursa citată.

Ahmed Aboul Gheit l-a invitat pe prim-ministrul României să viziteze sediul Ligii Arabe.

"Deschiderea constantă şi bunele relaţii ale ţării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă şi statele europene, ale resurselor şi preţurilor energetice crescute şi ale livrărilor de cereale şi securităţii alimentare", mai arată sursa menţionată.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro