Nicolae Ciucă a găzduit, astăzi, reuniunea ministerială a miniştrilor Energiei din regiune

V.G.
Politică / 22 septembrie

Nicolae Ciucă a găzduit, astăzi, reuniunea ministerială a miniştrilor Energiei din regiune

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a găzduit, astăzi, la Palatul Victoria, reuniunea ministerială a miniştrilor Energiei din regiune, aflaţi la Bucureşti pentru a participa la RIGC - Romanian International Gas Conference, relatează News.ro.

Premierul a afirmat că acest format de dialog este găzduit de România pentru a asigura ţărilor din regiune necesarul de gaz natural, dar şi pentru a genera soluţii care să ofere sprijin economiilor puternice din Vestul Europei.

Principalele teme au vizat soluţiile care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetăţenilor şi mediului de afaceri..

"România se numără printre ţările europene care deţin resurse importante de gaz şi de producere a energiei electrice. Acest format de dialog este găzduit de România pentru a asigura ţărilor din regiune necesarul de gaz natural, dar şi pentru a genera soluţii care să ofere sprijin economiilor puternice din Vestul Europei, de al căror bun mers depinde şi economia regiunii noastre", a declarat premierul Nicolael Ciucă.

Reuniunea a pus accent asupra aplicării proiectelor de întărire a cooperării între ţările participante, în vederea asigurării resurselor energetice şi a găsirii celor mai bune soluţii pentru întărirea securităţii energetice a tuturor statelor participante.

De asemenea, temele de discuţii au vizat necesitatea cooperării în vederea diversificării surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie pentru a putea trece cu bine peste actuala criză energetică. Au fost punctate şi identificate noile rute alternative pentru transportul de gaze naturale prin porturile din Turcia şi Grecia şi interconectarea pentru transportul şi tranzitul gazelor naturale către România.

România a reamintit necesitatea proiectului de interconectare prin cablul subteran de transport de energie electrică pe ruta Azerbaidjan - Georgia -România- Ungaria.

Evenimentul a confirmat solidaritatea pe care ţările din regiunea noastră o demonstrează în actualul context geoplitic, generat de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei.

La reuniunea ministerială au participat Virgil Daniel Popescu - Ministrul Energiei, Andrei Spînu - vice - priministrul şi Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Kostas Skrekas, Ministrul Mediului şi Energiei din Grecia, Parviz Shahbazov Ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan, Rossen Hristov, Ministrul Energiei din Bulgaria, Alparslan Bayraktar, Adjunctul Ministrului Energiei şi Resurselor Naturale din Turcia, Mykola Kolisnyk, Adjunctul Ministrului Energiei din Ucraina, Peter Sztaray, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria şi George Chikovani, Director general, JSC Georgian Oil and Gas Corporation - Georgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro