NICOLAE CIUCĂ:"Aderarea la Spaţiul Schengen, statul de drept şi independenţa justiţiei sunt prioritare"

G.B
Politică / 25 noiembrie

Nicolae Ciucă (sursa foto: Facebook)

Nicolae Ciucă (sursa foto: Facebook)

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului că Guvernul va asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, iar, în plan extern, va avea ca obiectiv strategic aderarea României la Spaţiul Schengen şi consolidarea profilului de pilon de securitate regional în NATO şi a rolului în UE, potrivit Agerpres.

"Ne propunem ca politica externă a României să fie una coerentă, predictibilă şi bazată pe trei piloni fundamentali: consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului în NATO şi consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. (...) În plan internaţional, aderarea României la Spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv strategic cu implicaţii puternice asupra întregii arhitecturi de securitate a UE", a afirmat Ciucă la şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului.

El a adăugat că în cadrul NATO "se va urmări consolidarea profilului de pilon de securitate regional".

"În acelaşi timp, în plan extern, ţara noastră va continua să susţină activ eforturile de integrare în Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi programul de reforme pro-democratice, în baza Parteneriatului Strategic pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova. Sprijinul nostru este fundamentat pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, precum şi viziunea spaţiului comun din perspectiva integrării europene", a menţionat premierul desemnat.

În privinţa Justiţiei, Ciucă a menţionat că este necesară asigurarea respectării statului de drept şi independenţa justiţiei, "având în vedere mai ales priorităţile care decurg din obligaţiile României ca stat membru al Uniunii Europene".

"Justiţia reprezintă acea puterea statului chemată să realizeze un serviciu public eficient, accesibil, imparţial şi independent. Un sistem de justiţie modern, eficient, accesibil şi de de calitate, adaptat nevoilor cetăţenilor şi mediului privat reprezintă o importantă premisă pentru dezvoltarea şi stabilitatea economică şi socială a ţării", a mai spus Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro