NICOLAE CIUCĂ:"Aprobăm proiectul privind organizarea sistemului informatic de semnalări, care asigură schimbul de date cu ţările Schengen"

V.G.
Politică / 2 noiembrie 2022

"Aprobăm proiectul privind organizarea sistemului informatic de semnalări, care asigură schimbul de date cu ţările Schengen"

Guvernul va aproba, astăzi, proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului informatic naţional de semnalări, care vizează îndeplinirea standardelor tehnice ale acquis-ului Schengen, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

"În agenda de astăzi a şedinţei de Guvern consider că este important să subliniem un punct care, practic, se aliniază la toate demersurile şi aşteptările noastre legate de procesul de tehnic de accedere la spaţiul Schengen. Astfel, vom aproba un proiect de lege care vizează îndeplinirea standardelor tehnice ale acquis-ului Schengen. Este vorba despre proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului informatic naţional de semnalări. În felul acesta, structurile din România vor reuşi să se alinieze şi să se angreneze mai uşor la prevederile cuprinse în cele trei regulamente ale Sistemului de Informaţii Schengen şi este vorba de regulamentele referitoare la returnare, frontiere şi cooperare", a precizat Ciucă.

Premierul a adăugat că prin aprobarea actului normativ, care va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului, va fi asigurat schimbul de date între statele membre prin Sistemul de Informaţii Schengen.

"Este o asumare a noastră, alături de celelalte demersuri care s-au întreprins până acum, iar demersurile au fost foarte bune. Am putut să constatăm acest rezultat şi în urma evaluării pe care Comisia a efectuat-o în România între 10 şi 12 octombrie. Doresc să folosesc acest prilej pentru a mulţumi tuturor celor care au contribuit la implementarea tuturor cerinţelor, standardelor tehnice la nivelul României, aşa cum sunt în celelalte ţări din spaţiul Schengen. Este cât se poate de evident că o contribuţie majoră au avut-o cei de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe şi sunt convins că au fost şi alte instituţii care au contribuit. Le doresc succes în continuare, pentru că (...) nu aici se finalizează implementarea acestor norme tehnice. Ele sunt într-o dinamică ce va continua şi după ce vom fi fost admişi în spaţiul Schengen. Şi, de aici încolo, este clar că trebuie să asigurăm atenţia cuvenită întregului proces", a subliniat prim-ministrul Ciucă

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oricum nu ne primesc in spatiul Schengen,

    ca unele tari ar pierde bani din cauza portului

    Constanta,asa ca eforturi inutile ...... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro