NICOLAE CIUCĂ:"Atât am putut asigura de la bugetul statului, privind compensarea preţului carburanţilor"

G.D.
Politică / 27 iunie 2022

"Atât am putut asigura de la bugetul statului, privind compensarea preţului carburanţilor"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat astăzi, după şedinţa BPN al PNL, despre decizia privind compensarea preţului carburanţilor, că decizia s-a luat în coaliţie şi nu a fost vorba de o dezbatere, o dispută care dă mai mult. Vreau să ştie toţi cetăţenii ţării că aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului, a menţionat el. Ciucă a arătat că nu s-a discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private, dacă trebuie să aplice această reducere de preţ, transmite News.ro.

"În momentul în care am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliţie şi a fost agreată de toţi membrii coaliţiei. De asemenea, a fost discutată şi soluţia, ţinând cont că trebuie să fim cât se poate de realişti şi să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului", a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat: "Personal, aş fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare dar în momentul acesta, vreau să ştie toţi cetăţenii ţării, că aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului".

Premierul a precizat că "a discutat inclusiv cu cei din industrie, pentru că nu îşi doreşte să se ajungă şi în România la restricţionarea cantităţii de carburant care se poate cumpăra de la pompă".

"Am căutat ca, prin această măsură, să existe asigurarea de carburant necesară desfăşurării activităţii economice. Prin această măsură, nu le anulăm pe cele care sunt deja în vigoare, ea este o măsură complementară. Şi de asemenea, doresc să spun, pentru că am avut această discuţie şi în cadrul BPN, toate elementele au fost analizate ţinând cont de realitate. România în momentul de faţă îşi poate asigura un sfert din producţia proprie de petrol. Chiar s-au vehiculat cifre, la o tonă de petrol naţional, trebuie să importăm 3 şi ceva petrol sau produse petroliere, pentru că motorina nu se produce în ţară. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere", a spus Ciucă.

El a menţionat că "nu a fost vorba de o dezbatere, o dispută care dă mai mult". "Nu cred că trebuie să le creăm cetăţenilor ţării aşteptarea că cineva ar fi putut mai mult şi nu a dat. Afirm cu toată responsabilitatea. (..) De aceea am şi luat termen 3 luni de zile, ţinând cont că piaţa este volatilă", a adăugat Nicolae Ciucă.

Despre modalitatea cum va fi implementată măsura, Ciucă a spus că măsura se va concretiza într-o Ordonanţă de urgenţă şi va trebui să fie aplicată.

Întrebat dacă poate garanta că vineri preţul la carburanţi va fi redus la toate benzinăriile, inclusiv cele private, premierul a răspuns: "Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară business-ul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi va include tot spectrul. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private".

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Lumea iese in strada împotriva acestor escroci pe 30 iunie

  pentru fregate , avioane si altele pe care aruncati cu banii oamenilor( pensii speciale , miliarde la sri etc ) cum de aveti ?

  Nu trebuia sa luati niciun leu din bugetul acestei tari si sa-l bagati in buzunarul strainilor care in 3 luni din acest an, au facut beneficii cat intreg anul trecut.

  Luati de la ei, nu luati de la romani.

  Politica voastra "liberala " este tradare de tara. Favorizaera jefuitorului, ca acestea nu sunt preturi, acesta este jaf.  

  Sigur.

  Atât a putut face Ciucălică. Restul miliardelor s-au dus pe fier vechi numit armament, vaccinuri ineficiente aruncate la gunoi și scutiri de taxe oferite multinaționalelor. 

  Lasă-ne! Ne-am saturat!

  In Romania este cel mai ridicat pret la combustibil din Europa. Cum este posibil? Barilul nu are acelasi pret si pt Romania? Sau smecherii pun adaosuri nesimtite? Sat fara caini. Guvern incapabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb