NICOLAE CIUCĂ, BILANŢ LA UN AN DE GUVERNARE:"Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit ţării noastre siguranţa şi stabilitatea de care avea nevoie"

V.G.
Politică / 25 noiembrie

"Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit ţării noastre siguranţa şi stabilitatea de care avea nevoie"

Preluarea guvernării de către Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranţa, stabilitatea şi predictibilitatea de care avea nevoie, a transmis, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, menţionând că responsabilitatea Guvernului este să menţină echilibrul, într-o perioadă marcată de multe crize, relatează Agerpres.

"Preluarea guvernării de către Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranţa, stabilitatea şi predictibilitatea de care avea nevoie, mai ales în perioada aceasta, marcată de ultimul val al pandemiei de COVID-19, agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, criza energetică şi preţurile în creştere la carburanţi, energie şi gaze naturale, întreruperea lanţurilor de aprovizionare cu materie primă şi alimente, inflaţia care a cuprins întreaga Europă, inclusiv ţara noastră", a declarat Ciucă, într-un bilanţ la un an de guvernare.

Potrivit premierului, priorităţile Guvernului au fost încă din prima zi legate strâns de nevoia de a proteja populaţia şi economia de aceste efecte în lanţ.

"Astfel, prin măsurile luate în cadrul Pachetului Sprijin pentru România am venit în ajutorul celor vulnerabili şi am consolidat vitalitatea mediului de afaceri. Creşterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situaţiei economice dificile şi investiţiile masive au contribuit la menţinerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă şi a dinamicii creşterii economice. Fondurile europene absorbite, alături de demararea PNRR şi deschiderea drumului către OCDE, au oferit susţinerea necesară planurilor noastre de gestionare a crizelor, în paralel cu implementarea reformelor necesare pentru modernizarea administraţiei şi oferirea unui cadru de funcţionare optim mediului privat", a susţinut Nicolae Ciucă.

Ciucă a arătat că investiţiile străine directe se vor apropia anul acesta de zece miliarde de euro şi, alături de cele aproape 90 de miliarde de lei din bugetul naţional, au alimentat ritmul lucrărilor necesare la nivel naţional şi local.

Prim-ministrul a afirmat că s-a reuşit scăderea deficitului bugetar, iar eficienţa deciziilor s-a bazat pe dialogul social.

"Responsabilitatea administrării resurselor publice se regăseşte atât în creşterea nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor, cât şi în decizia de a reduce cu zece la sută nivelul cheltuielilor publice, reuşind astfel scăderea deficitului bugetar şi înscrierea acestuia în limitele asumate la nivel european. Eficienţa deciziilor noastre s-a bazat pe respectul datorat partenerilor de dialog social, societăţii civile, patronatelor, sindicatelor, asociaţilor comunităţilor locale şi altor structuri asociative. Astfel, efortul nostru comun a generat la timp, soluţiile necesare", a mai transmis Ciucă.

Premierul a mai susţinut că primul buget construit pe programe multianuale va echilibra măsurile de protejare a populaţiei cu cele necesare mediului de afaceri şi va oferi resursele necesare pentru menţinerea, anul viitor, a "trendului pozitiv al economiei", a ritmului investiţiilor care aduc locuri de muncă şi garantarea finanţării pachetelor sociale.

El s-a referit la decizia de ridicare a MCV pentru România şi la apartenenţa la NATO.

"2022 va rămâne anul ridicării MCV, o confirmare a maturităţii atinse de ţara noastră, la 15 de ani de la aderarea la UE. În pofida celor mai mari grave provocări de securitate în regiunea noastră de la căderea Cortinei de Fier, garanţiile primite din partea partenerilor noştri strategici sunt mai puternice ca niciodată, iar apartenenţa noastră la NATO, cea mai importantă organizaţie politico-militară, ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România", a arătat Ciucă.

Premierul a mai spus că responsabilitatea la nivelul Guvernului este de a menţine echilibrul, într-o perioadă marcată de multe crize.

"Le vom traversa cu bine, aşa cum deja am demonstrat că putem, împreună", a conchis prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicit premierul ca a stabilizat Romania din vria in care era. Si mai mult i am multumi daca reuseste sa evite implicarea tarii in conflictul ucrainean. REGIMUL zelenski si partenerii strategici sunt interesati sa mai elibereze presiunea printr un al doilea front. Nimeni in Romania nu vrea razboi!

    Afirmatia lui Nicolae Ciucă potrivit căruia "Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit ţării noastre siguranţa şi stabilitatea de care avea nevoie" demonstrează că premierul trăieste pe altă planetă.

    In realitate, actuala coalitie de guvernare PSD- PNL- UDMR este formată din partide care își urmăresc, fiecare, propriile interese. Guvernul Ciucă este alcătuit din 3 formațiuni, in care unul trage hăis, altul cea, blocând reformele prevăzute in programul de guvernare si in PNRR. In aceasta situatie, PNL a ajuns prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură, amintind tot mai mult de struto-cămila numită USL din anul 2012 de care s-a ales praful. Asadar, slabe sperante de progres cu această formulă de guvernare catastrofală izvorâtă din ambitia prostească a locatarului de la Cotroceni pentru linistea sa personală.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro