NICOLAE CIUCĂ: "Digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern"

F.D.
Politică / 8 septembrie

"Digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul în cadrul Conferinţei internaţionale "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit", un eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînfiinţare a instituţiei, că digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern, pentru instituţiile statului şi se bucură să constate că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate şi responsabilitate, relatează News.ro.

"Mă simt onorat să particip la aniversare unei instituţii al cărei act de înfiinţare poartă semnătura lui Mihail Kogălniceanu, preşedinte al Consiliului de Miniştri la vremea aceea. Celebrăm, azi, 30 de ani de la momentul reînfiinţării prin lege a Curţii de Conturi. Instituţia pe care o sărbătorim astăzi are, însă, o istorie de 158 de ani, iar această vechime demonstrează cât de importantă este Curtea de Conturi în buna funcţionare a statului", a spus premierul în discurs.

Nicolae Ciucă a arătat că "Înalta Curte de Conturi a fost printre primele instituţii fundamentale ale statului modern înfiinţate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, deoarece s-a considerat că trebuie să existe o instituţie care să controleze modul în care era cheltuit banul public, o instituţie puternică, independentă, capabilă să exercite un control eficient asupra entităţilor statului".

"Acest obiectiv se află şi astăzi în centrul activităţii instituţiei dumneavoastră şi doresc să vă mulţumesc pentru modul în care serviţi interesul public. Instaurarea disciplinei financiare în cheltuirea banului public nu este o misiune uşoară, având în vedere că vorbim de mii de entităţi care sunt supuse auditului şi controlului, la care se adaugă peste 1,5 milioane de persoane fizice şi juridice care intră într-o formă sau alta în contact cu banul public. De asemenea, Autoritatea de Audit este singura abilitată să auditeze fondurile europene nerambursabile pe care România le primeşte anual şi să raporteze acest lucru UE. Sunt responsabilităţi multiple şi vă felicit pentru modul în care reuşiţi să le gestionaţi şi să vă asiguraţi că banul public este cheltuit corect şi transparent", a spus şeful Executivului.

Potrivit premierului Ciucă, "Curtea de Conturi, la fel ca şi celelalte instituţii, a început un amplu proces de modernizare".

"Digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern, pentru instituţiile statului şi mă bucur să constat că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate şi responsabilitate. O strategie instituţională în acord cu provocările unei societăţi în continuă schimbare, creşterea performanţelor profesionale ale resursei umane existente în cadrul Curţii, precum şi îmbunătăţirea comunicării interne şi externe sunt obiective asumate de către Curtea de Conturi şi vă încurajez să continuaţi dezvoltarea şi modernizarea serviciului de audit", a arătat Ciucă.

Premierul a mulţumit pentru parteneriatul deschis, transparent pe care îl are cu această instituţie.

"Avem nevoie de sprijin real şi consistent în administrarea eficientă a banului public, pentru a contribui împreună la schimbarea în bine a societăţii româneşti", a mai spus Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro