NICOLAE CIUCĂ:"Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată"

M.C.
Politică / 31 ianuarie

"Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată"

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, şeful Executivului transmiţând că Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii. Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României, a afirmat premierul, conform News.ro.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini. În cadrul dialogului, au fost abordate o serie de teme privind regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră. În cadrul dialogului, au fost abordate o serie de teme privind regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră", transmite Executivul.

Premierul României a transmis aprecierea sa pentru creşterea interesului investitorilor străini, confirmată de volumul record al investiţiilor străine directe de anul trecut, care au depăşit 11,3 miliarde euro, cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani.

Totodată, Nicolae Ciucă a arătat întreaga deschidere a Guvernului pentru susţinerea şi consolidarea acestui ritm, prin politici guvernamentale orientate în acest sens şi disponibilitate în a prelua şi implementa cele mai bune proceduri agreate de mediul privat în relaţia cu autorităţile statului.

În acest sens, Prim-ministrul a transmis că Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii.

"Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în ţară şi valorificarea acestora ulterior, motiv pentru care încurajăm dezvoltarea capacităţilor de procesare şi utilizarea în acest sens a celor mai inovatoare soluţii. În acelaşi timp, tratăm cu respect nevoia de predictibilitate fiscală a mediului de afaceri şi, după modelul anului trecut, vom avea consultări pe marginea acestui cadru. Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României. Agenţia Română de Investiţii şi Comerţ Exterior, înfiinţată la nivelul Guvernului, va reprezenta un partener de dialog dar şi un catalizator activ în relaţia cu mediul de afaceri, atât din perspectiva investitorilor străini, cât şi pentru a sprijini capitalul românesc", a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini şi-au arătat susţinerea pentru această abordare, subliniind nevoia de consultare permanentă în cazul unor modificări legislative şi de asigurare a unei perioade adaptare în situaţia unor schimbări complexe. În privinţa politicilor guvernamentale privind utilizarea fondurilor europene şi atragerea de noi investiţii, aceştia au transmis disponibilitatea de a sprijini aceste eforturi, prin oferirea de expertiză şi implicare activă în derularea acestora, mai precizează Guvernul în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cei mai mari investitori straini sunt cei de la omv, care au beneficiat de un contract de privatizare ilegal? Restul privatizarilor cum sunt si ce intentioneaza sa faca Ciuca in aceasta privinta?

    La momentul acesta s a format si ceva capital romanesc ca sa poata forma un consortiu sa incerce sa cumpere din activele Lukoil care cauta sa iasa din Romania. Evident ca trebuie si colaborarea unui furnizor de petrol brut compatibil cu rafinariile Petrotel. De ce sa nu incerce un proiect comun afaceristi de succes ca d Vuza sa fratii Paval etc si guvernul poate sprijini pt aprovizionarea cu petrol din exterior.

    Altfel, rafinarii i in conservare sunt prada sigura, sunt ruinate pe picioare, asa cum e cazul cu zeci de alte platforme industriale.  

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro