NICOLAE CIUCĂ: "În România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului"

G.D.
Politică / 25 noiembrie

"În România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului"

Premierul Nicolae Ciucă a participat, astăzi, la Palatul Victoria, la semnarea unei noi serii de contracte de finanţare pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar şi lansarea Programului Naţional de Împăduriri 2022-2026, el declarând că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa e de aproximativ 39%, iar în PNRR circa 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti anii trebuie folosiţi cu iscusinţă pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat, informează News.ro.

"Este o zi foarte importantă pentru demersurile întreprinse la nivelul guvernului în ceea ce priveşte demararea celei mai ample campanii de împădurire. Discutăm de o campanie finanţată prin PNRR şi suprafaţa toatală pentru următorii ani, până în 2026, e de aproximativ 56.700 de hectare", a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa e de aproximativ 39%.

Şeful Executivului a arătat că avem în PNRR circa 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti anii trebuie folosiţi cu iscusinţă pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat.

"Sigur, această campanie de împădurire vine şi completează celelalte măsuri care sunt destinate protejării mediului, cele care sunt stabilite prin fondul local şi valul renovării, prin care ne asigurăm că folosim eficient tot ceea ce înseamnă mijloacele puse la dispoziţie pentru eficienţa energetică, pentru transportul electric, pentru surse de energie regenerabilă", a mai declarat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că "toate aceste măsuri tehnice cu cele destinate nemijjlocit implicării omului în a proteja natura sunt obiective ale Guvernului României pentru perioada următoare. "Încă o dată sublinie, este o responsabilitate a noastră pentru generaţiile viitoare", a completat premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că toate contractele semnate sunt destinate amenăjării centrelor pentru colectarea deşeurilor.

"Este un program care a început în decembrie, în cadrul căruia trebuie să realizăm 565 de astfel de centre. Sunt centre destinate colectării deşeurilor pentru care nu se realizează colectarea de către societăţile de colectare. Vorbim de mobier uzat, anvelope, deşeuri periculoase şi de construcţii. Cred că este foarte important să conştientizăm că prin astfel de măsuri nu facem altceva decât să venim în sprijinul comunităţilor şi al oamenilor", a declarat Ciucă, precizând că un primar i-a spus să facă ceva astfel încât satul românesc să poată să trăiască.

"Ei, tocmai acestea sunt măsurile prin care, la nivel gvernamental, dar împreună cu dumneavoastră la nivelul autorităţilor locale, împreună cu cetăţenii şi pentru cetăţeni, putem să facem în aşa fel încât satul românesc să supravieţuiască, statul românesc să se dezvolte, oraşe - şi cele mici, şi cele mijlocii - să poată să aibă speranţă pentru generaţiile viitoare că pot beneficieze de toate condiţiile necesare pentru o viaţă normală", a mai spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Dar impaduririle sunt extrem de necesare la scara mare, pt ca nu toti puietii se prind.

  In orase s au taoat toti arnorii de peste 50 de ani care dadeau umbra si oxigen si s au plantat arbori decorativi care se usuca de cald. Si acei arbori trebuie protejati.  

  Desertificarea zonelor de câmpie din sud și est cere urgent plantări de-a lungul cursurilor de apa (acolo unde mai exista ceva apa la adâncimea de prindere a puieților) și în jurul orașelor (unde pot fi irigate). Dacă vor planta în mijlocul câmpului, se vor usca în iulie/august.

  1. STIU FOARTE BINE , FRUMOSUL MEU COMUNIST , CIUCA , NU MAI E NEVOIE SA-TI BATI TU , GURA !!!!!!!!!!!! CEEA CE NU STII , CA ESTI TAMPIT , E FAPTUL CA ROMANIA AVEA PESTE 50 % DIN TERITORIUL TARII , IMPADURIT , PANA SA VENITI VOI , LA PUTERE !!!!!!!!!!!! IN 33 DE ANI , JUMATATE DIN COPACI , AU AJUNS IN SOBE !!!!!!!!!!!! ROMANESTI , SI NU NUMAI !!!!!!!!!!!!!! ASTA , UITI SA MENTIONEZI ??????????? SI NU S-A PREA PLANTAT , MAI NIMIC IN SCHIMB ............. SI ASTA , UITI SA MENTIONEZI ??????? VEDETI ?????? SANTEM GUVERNATI , DE HANDICAPATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27 % e pe hartie!

  Teoretic doar! 

  1. Ziceti si cit era in 1990.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro