NICOLAE CIUCĂ: "Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen"

F.D.
Politică / 20 septembrie

"Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen"

Prim-ministrul României Nicolae Ionel-Ciucă a avut, astăzi, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, după semnarea acordului de colaborare din luna iunie 2022, temele abordate fiind reforma fiscală, aderarea României la Spaţiul Schengen, Fondurile Structurale şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili şi a consumatorilor persoane juridice, reformele şi securitatea la risc, relatează News.ro.

Premierul a afirmat că întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen, un deziderat pentru care inclusiv reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României realizează demersuri şi a anunţat că, pe teme legate de Legea educaţiei şi reformele din sănătate, se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluţii.

Potrivit şefului Guvernului, "semnarea acordului de colaborare privind consultarea între Guvernul României şi membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a reprezentat un act de normalitate şi de respect faţă de importanţa rolurilor pe care fiecare dintre noi îl are în societate".

''Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Este un deziderat pentru care inclusiv reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României realizează demersuri, pentru că mobilitatea crescută şi timpii salvaţi vor contribui direct la creşterea rolului nostru în economia europeană şi internaţională. Consultarea cu mediul de afaceri ne-a ajutat să ne clarificăm priorităţile comune. Aşa cum am reiterat, pentru a lua decizii guvernamentale sustenabile este nevoie de cifre, de informaţii corecte, reale şi complete. Vor urma o serie de întâlniri de grupuri de lucru care se vor concentra atât pe zona de reforme, cât şi pe zona de investiţii", a declarat premierul Nicolae Ionel-Ciucă.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost reforma fiscală, aderarea României la Spaţiul Schengen, Fondurile Structurale şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili şi a consumatorilor persoane juridice, reformele şi securitatea la risc.

Pe teme legate de Legea educaţiei şi reformele din sănătate se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluţii, cu cel mai mare impact pozitiv, a precizat premierul.

Delegaţia Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham), ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România (CCIFER), ai Confederaţiei Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România şi ai Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL).

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. aveti grija ce mai dati pentru asta ca doar la dat va pricepeti !

  1. Energia...Cam atat mai avem...

  Abureli.. Ati vandut si indatorat tara liberalii lui peste.. Am votat PNL cu incredere dar m ati dezamagit , mai ales echipa Catu.... Jale mare in Romania la iarna... Hotilor...

  Da bine in ochii electoratului.

  Dupa ce au schimbat becurile cu unele economice cei de la guvernare s-au axat pe ceva la fel de important: Schengen.

  Probabil vor negocia la greu si le vor da tot gazul natural doar doar sa bifam si Schengen asta. Ma rog, daca nu ajunge gazul le dam si petrolul din marea neagra dar mai mult nu! 

  Ciuca este un plagiator iar șeful sau este un hot care a obținut 7 case cu acte false. Din acest motiv voi vota cu usr și îmi voi amputata mana care a pus stampila pe iohannis și pe cei dela PNL. De fapt PNL nu mai exista ci avem un singur partid stat psdpnl.

  votezi PNL, castiga PNL, si tot PSD la putere, va infiltrati in toate partidele si orice votam tot voi sunteti in spate la butoane

  SINTEM CEI MAI SARACI DIN ue !

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro