Nicolae Ciucă l-a primit pe ministrului irlandez al afacerilor externe şi apărării, Simon Coveney

G.D.
Politică / 19 iulie

Nicolae Ciucă l-a primit pe ministrului irlandez al afacerilor externe şi apărării, Simon Coveney

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney, conform unui comunicat postat pe site-ul Guvernului.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, situaţia din Estul Europei, colaborarea sub agenda europeană, abordând teme precum energie şi extinderea UE.

Cele două părţi au agreat asupra potenţialului consistent pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în special pe dimensiunea economică.

Pe fondul aprecierii rolului comunităţii româneşti din Irlanda, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit autorităţilor irlandeze pentru deschidere şi inclusivitatea măsurilor adoptate pentru acomodarea românilor care acum contribuie la dezvoltarea societăţii şi economiei irlandeze. Prim-ministrul României a evocat şi interesul comunităţii pentru introducerea studierii limbii române în curricula şcolară irlandeză.

În cadrul dialogului, a existat o largă convergenţă de vederi între cei doi interlocutori cu privire la necesitatea unităţii europene în răspunsul la provocările generate de războiul Rusiei pe teritoriul ucrainean, atât în termeni de sancţiuni, cât şi pentru sprijinirea Ucrainei şi altor state profund afectate, precum Republica Moldova. Părţile au reiterat importanţa continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, bazat pe principiul meritelor proprii ale candidaţilor.

Şeful Guvernului a expus pe larg evaluările asupra securităţii în regiunea Mării Negre şi măsurile de sprijin implementate de România, în particular în ceea ce priveşte susţinerea acordată refugiaţilor şi asigurarea tranzitului de cereale exportate de Ucraina, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro