NICOLAE CIUCĂ:"Mineriada 13-15 iunie 1990 - unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei"

G.D.
Miscellanea / 13 iunie 2022

"Mineriada 13-15 iunie 1990 - unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, astăzi, un mesaj la împlinirea a 32 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, în care afirmă că "manifestaţia-maraton a societăţii civile împotriva neo-comunismului a fost înăbuşită prin instigarea unor români împotriva altor români" şi că trebuie ca societatea românească "să nu mai devină vreodată victimă a diversiunilor şi propagandei mincinoase", transmite Agerpres.

"Se împlinesc 32 de ani de la unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei noastre post-decembriste, Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin care manifestaţia-maraton a societăţii civile împotriva neo-comunismului, desfăşurată în Piaţa Universităţii, a fost înăbuşită prin instigarea unor români împotriva altor români. România încă îşi căuta calea către adevărata democraţie. Pentru cei născuţi mai târziu, evenimentele din primăvara-vara anului 1990 reprezintă o pagină din istoria recentă, asupra căreia consider că suntem datori să reflectăm şi unii şi alţii, pentru ca societatea românească să nu mai devină vreodată victimă a diversiunilor şi propagandei mincinoase", a transmis premierul.

El a menţionat că România mizează acum pe stabilitatea şi securitatea conferite de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică.

"Dar contextul dificil creat la nivel global de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei ne obligă să rămânem prudenţi, să filtrăm obiectiv orice informaţii, să conştientizăm caracterul nociv al diversiunilor promovate prin multitudinea canalelor de informare moderne şi, nu în ultimul rând, să apărăm şi să respectăm drepturile cetăţenilor", a adăugat Nicolae Ciucă.

El a mai transmis că trebuie continuată consolidarea valorilor democratice şi integrarea României "în arhitectura instituţională" generată alături de partenerii occidentali.

"Gândurile noastre se îndreaptă, astăzi, către victimele manipulărilor şi represiunilor brutale şi familiile acestora. Suntem datori să continuăm consolidarea valorilor democratice şi integrarea României în arhitectura instituţională generată alături de partenerii noştri occidentali, care oferă, mai ales în astfel de perioade, garanţia securităţii şi bunăstării", a spus Nicolae Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro